Cristian Buşoi: Pentru PSDragnea, relaţia cu UE este un cal mort. PNL trebuie să dea un proiect nou pentru România în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Busoi - FOTO Eduard Enea
Cristian Busoi - FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul Cristian Buşoi a criticat dur, într-o postare pe Facebook, atitudinea PSD în relaţia cu organismele europene.

“După prestaţia din Parlamentul European, pentru PSDragnea relaţia cu UE este un cal mort. Singura strategie pe care PSD, condus de Liviu Dragnea, o are la dispoziţie este îngheţarea relaţiei cu UE şi transformarea curentului naţionalist, cu multele sale nuanţe, într-un curent anti-UE, sperând că aşa va câştiga ceva voturi.

O rezoluţie a PE de sancţiune a României, precum şi faptul că guvernul PSDragnea a îmbrăcat haina eurosceptică sunt urmarea directă a interesului personal a liderilor PSD. Şi asta din cauză că UE nu-i lasă pe pesedişti nici să facă tot ce-i taie capul şi nici să închidă gura oamenilor din stradă care critică guvernul.

PSDragneaDăncilă, eurosceptici este o glumă. Euroscepticism ar însemna o gândire de beneficii alternative pentru România, la beneficiile pe care România le obţine acum din relaţia cu UE. PSDragneaDăncilă n-au aşa ceva. PSD ştie bine că beneficiile pentru România şi de securitate şi de prosperitate economică vin din consolidarea relaţiei cu Vestul şi cu UE, dar profită de ideea naţionalistă-anti-UE, poate, poate mai ies ceva voturi.

Problema mare a PNL este că va trebui să facă faţă unui nou val tradiţionalist-conservator, amplificat de data aceasta de idei rudimentar-naţionaliste, anti-europene, de orgolii fără o bază serioasă şi ţâţat de vorbe mari şi goale aruncate de lideri PSD care vor să distragă atenţia de la problemele grave pe care le au.

Şi referendumul pentru familie şi aşa-zisul naţionalism-eurosceptic pot deveni puncte de distragere a atenţiei unor segmente din electoratul mai tradiţionalist, care contează inclusiv pentru PNL.

PNL trebuie să facă maxim de lobby politic pentru a încerca - atât cât se mai poate în acest moment - ca o rezoluţie a UE faţă de România să nu se întâmple. Deşi, după prestaţia guvernului în PE, este greu. Asta pentru a nu amplifica şi mai mult curentul anti-european din care se hrăneşte chiar PSDragnea.

Cel mai important însă: PNL trebuie să vină cu un nou proiect pentru România în relaţia cu UE şi să îşi asume mai clar o direcţie modernistă, în raport cu ceea ce aşteaptă societatea românească.

Din punct de vedere politic, guvernarea PSDragneaDăncilă este un rău care generează şi mai rău, atât în relaţia cu UE, cât şi în ţară. Singura soluţie politică reală şi concretă este schimbarea guvernului PSDragneaDăncilă prin moţiune de cenzură”, a scris Cristian Buşoi pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite