Cozmin Guşă: E un război rece între Cotroceni şi Parlament. Iohannis încearcă să atragă poporul de partea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic Cozmin Guşă consideră că s-a instalat un „război rece“ între Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului. Pe de o parte, Guşă susţine că preşedintele Klaus Iohannis crede că reuşeşte să adune poporul în jurul său pentru a-l sprijini în acest „război“, atacând legea amnistiei şi graţierii, în timp ce majoritatea formată din PSD şi ALDE sprijină această lege.

„Încă de la jumătatea campaniei am prezentat scenarii conform cărora puterea să fie pace naturală, pace negociată, apoi simulată, sau război între palate. După evenimentul de la jurământ şi după ce s-a întâmplat la CSM ştim că avem război între palate”, a declarat Cozmin Guşă pentru Realitatea TV. Pentru moemntu, potrivit consultantului politic, avem de-a face cu un "război rece" dus între Cotroceni şi Parlament.

În opinia lui Guşă, Klaus Iohannis este acum doritor să „iasă la luptă" şi să genereze un eveniment care nu poate să ducă decât la o bătălie legată de intenţia de suspendare din partea majorităţii. „Este clar că ceea ce face Iohannis este să enerveze majoritatea parlamentară, preocupată de problemele liderilor şi ale membrilor. Ţinând cont de câştigarea puterii, va duce la o contondenţă care înseamnă acţiunea de suspendare a preşedintelui", arată Cozmin Guşă.

Iohannis, poporul şi suspendarea iminentă

„Iohannis face un recurs la popor, însă a ales soluţia rapidă, când avea posibilitatea să mai aştepte“, consideră consultantul politic, adăugând că preşedintele nu poate decât să constate că instituţiile statului sunt scindate şi nu le mai are de partea sa. O mare problemă a lui Iohannis este că nu se poate baza pe un partid puternic în condiţiile unei suspendări, oarecum forţată şi de unele reacţii ale liderului de la Cotroceni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite