„Corupția din sistem“, scrisoarea lui Boldea către deputați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Mihai Boldea
Deputatul Mihai Boldea

Deputatul Mihail Boldea căutat de poliție în întreaga lume pentru înșelăciune, fals și constituirea unui grup infracțional, dă, încă o dată dovadă de demagogie politică, scriind o altă scrisoare, denumită de această dată, „Corupția din sistem“

În 2009, la un an după ce a fost uns deputat, Boldea scria o scrisoare Camerei Deputaților, cu titlul „Corupța din sistem", proslăvind Direcția Națională Anticorupție și acuzând codul de procedură penală că împiedică procurorii să acționeze eficient în cazurile de corupție.

Deputatul interlop Mihail Boldea reclamă aceleași probleme ale codului de procedură ca și procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi.

Citește aici declarațiile Codruței Kovesi privind problemele codului de procedură penală

„Doamnelor şi domnilor, noile coduri de procedură, precum şi sprijinul politic şi legislativ al Parlamentului Românie, trebuie să conducă la o mai mare eficienţă a acestei instituţii", declara cu aplomb Mihail Boldea, în 2009.

Citește aici declarațiile șefului DIICOT, Codruț Olaru, privind cazul Boldea

Deputatul a atras atenția asupra prejudiciilor pe care le aduc actele de corupție statului roman.

Citește aici despre viciile de procedură care au împiedicat la prinderea lui Boldea

„Prejudiciile estimate de DNA se ridică la peste 530 de milioane de lei, la care se adaugă și peste 237 milioane de euro", scria Boldea.

Citește aici scrisoarea lui Boldea „De profesie: interlop"

Norocul i-a surâs lui Mihail Boldea și codul de procedură nu a fost modificat, astfel încât acesta a putut să fugă din țară, chiar sub nasul procurorilor DIICOT, care nu l-au putut aresta întrucât se bucura încă de ultimele ore de imunitate parlamentară.

Citiți mai jos scrisoarea integrală adresată de Mihail Boldea Camerei Deputaților:

Corupţia din sistem

În raportul de monitorizare asupra justiţiei, prezentat pe data de 12 februarie 2009, singura instituţie a cărei activitate a fost apreciată favorabil de către Comisia Europeană a fost Direcţia Naţională Anticorupţie.

Merită amintit acest lucru pentru că, la nivel naţional, DNA nu se bucură de cea mai mare simpatie şi apreciere a activităţii sale. Personal, cred că este şi normal, pentru că activitatea procurorilor acestei instituţii a zdruncinat liniştea multor demnitari din România.

Stimaţi colegi, nu vreau nicidecum să spun că DNA funcţionează astăzi la turaţie maximă.

Există, încă, din păcate, o serie de piedici care frânează activitatea acestei instituţii, fie de natură politică, fie de natură legislativă, care conduc la tergiversarea, uneori indefinită, a dosarelor.

Aş remarca aici inclusiv ultima iniţiativă a domnului Chiuariu privind suspendarea de drept a cauzei, în cazul invocării excepţiei de neconstituţionalitate. Cei care au o relativă pregătire sau experienţă juridică, ştiu că cele mai multe dosare de urmărire rămân nesoluţionate tocmai din pricina unor vicii de procedură.

Cred că cea mai importantă mutaţie în anchetarea şi judecarea speţelor privind actele de corupţie, trebuie să vizeze abandonarea demersurilor anterioare privind supremaţia literei legii şi deplasarea centrului de greutate pe spiritul acesteia.

Doamnelor şi domnilor, noile coduri de procedură, precum şi sprijinul politic şi legislativ al Parlamentului Românie, trebuie să conducă la o mai mare eficienţă a acestei instituţii.

Situaţia este cu atât mai stringentă, în acest an şi în anii următori, cu cât ultimul raport al instituţiei arată o creştere fără precedent a sesizărilor instanţelor privind infracţiunile de corupţie, în special cele privind evaziunea fiscală.

Cred că fiecare cetăţean trebuie să cunoască faptul că astfel de acte de corupţie produc prejudicii uriaşe, estimate de DNA la peste 530 milioane de lei, la care se adaugă şi peste 237 milioane de euro.

Eu cred că nu mai are sens să ne întrebăm, în aceste condiţii, de ce bugetul de stat este auster, de ce nu găsim soluţii financiare pentru finanţarea proiectelor de infrastructură, când toate acestea se află numai la latitudinea noastră, prin sprijinul acordat singurei instituţii care poate înlătura acest flagel, DNA.

Personal, voi sprijini orice demers care va conduce la o mai mare celeritate în întocmirea corectă a rechizitoriilor şi judecarea dosarelor de corupţie, fapte care prejudiciază funcţionarea instituţiilor statele şi banii publici.“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite