Corlăţean: România poate sprijini Muntenegru pentru integrarea în UE şi NATO

Corlăţean: România poate sprijini Muntenegru pentru integrarea în UE şi NATO

Titus Corlăţean FOTO Mediafax

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit cu Igor Lukšić, ministrul afacerilor externe şi al integrării europene al Muntenegru, la Adunarea Generală a ONU, unde au discutat despre poziţia de susţinere a eforturilor autorităţilor de la Podgorica destinate integrării în UE şi NATO.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Discuţiile constituie un follow-up la dialogul derulat cu partea muntenegreană cu prilejul vizitei oficiale efectuate de şeful diplomaţiei româneşti în Muntenegru, la 4-5 iulie 2013. În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au abordat aspecte vizând cooperarea bilaterală, inclusiv cu referire la sprijinul pe care România îl poate acorda integrării europene şi euro-atlantice a Muntenegru, şi dialogul în context regional”, potrivit unui comunicat MAE.

Şefii celor două diplomaţii au realizat o trecere în revistă a calendarului de contacte politice la nivelul guvernelor român şi muntenegrean, prevăzute pentru semestrul II al acestui an.

Totodată, au fost discutate modalităţile de modernizare a cadrului de cooperare bilaterală sectorială, cu accent pe dimensiunea economică şi comercială, care să permită o dinamizare a interacţiunii la nivelul mediului de afaceri. Partea română a reiterat poziţia de susţinere a eforturilor autorităţilor de la Podgorica destinate integrării în UE şi NATO şi a reliefat sprijinul concret pe care îl poate acorda, pornind de la experienţa României”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările