Corespondenţă de la Varşovia. SURSE România ar putea înlocui gazele din Rusia cu cele de la azeri. Ce analize au fost făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România poartă negocieri cu alte state pentru a nu mai avea nevoie deloc de gazele ruseşti  FOTO Shutterstock
România poartă negocieri cu alte state pentru a nu mai avea nevoie deloc de gazele ruseşti  FOTO Shutterstock

Autorităţile române au făcut analize în ceea ce priveşte posibilitatea întreruperii gazelor de către ruşi şi au identificat drept soluţie alternativă Azerbaidjanul, reprezentanţii Executivului de la Bucureşti fiind în discuţii cu azerii pentru primirea de gaze lichefiate, potrivit unor surse guvernamentale, transmite corespondentul „Adevărul” de la Varşovia.

Autorităţile române de la cel mai înalt nivel poarte discuţii şi fac analize pentru a nu mai exista niciun fel de dependenţă faţă de gazele din Rusia. Potrivit informaţiilor guvernamentale, au fost deja făcute analize pentru situaţia în care ruşii ar închidere robinete de gaz. Iar prima variantă este Azerbaidjanul, pentru gaze lichefiate care să treacă prin Turcia, Grecia, apoi România

Astfel, există o posibilitate de interconectare a tuturor reţelelor pentru a primi acest tip de gaze de la azeri. De altfel, de câteva zile ministrul Energiei, Virgil Popescu, este în Azerbaidjan pentru a discuta cu oficialii de acolo aspecte care ţin de reţeaua energetică din zonă.

Potrivit estimărilor guvernamentale, autorităţile române pot să primească suficiente gaze ca să le înlocuim pe cele de la ruşi cu  cele de la azeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite