Iohannis, către tinerii români din Slovacia: Generaţia voastră să intre în politică dacă vrea să schimbe ceva. Poate vorbiţi cu prietenii şi îi sfătuiţi să încerce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
klaus

Preşedintele Klaus Iohannis va promulga mâine legea votului prin corespondenţă, după ce Curtea Constituţională a dat undă verde. Iohannis a făcut anunţul în Slovacia, la o întâlnire cu un grup de români care lucrează la Bratislava. Şeful statului le-a transmis tinerilor prezenţi în sală să-şi sune prietenii din România şi să le spună să facă politică dacă vor să schimbe ceva în România.

După ce a fost primit de preşedintele şi de premierul Slovaciei, Klaus Iohannis s-a întâlniti, miercuri seară, cu un grup de tineri români - cam 20 de personae -“care îşi desfăşoară activitatea în regiunea Bratislava”, după cum preciza programul oficial al preşedintelui. Discuţia a fost una foarte degajată, Iohannis refuzând să citească discursul oficial pregătit de consilieri. Preşedintele a vorbit atât de relaxat încât un jurnalist a întrebat, în şoaptă: “Sigur nu e sosia lui Iohannis?”. Şeful statului le-a spus celor prezenţi că i-ar plăcea să-i vadă angajaţi în ţară, nu departe de casă. “Şi nou ne-ar plăcea”, au răspuns imediat tinerii români din Bratislava.


Apoi, Klaus Iohannis a amintit de protestele care au dat jos Guvernul şi de faptul că strada a cerut o nouă clasă politică. La fel ca la Bucureşti, preşedintele le-a cerut însă oamenilor să se implice, nu să stea pe marigine şi să aştepte o schimbare de nicăieri. “Sper să avem o înţelegere foarte bună a fenomenului în rândul partidelor, să avem reforme de substanţă în interiorul partidelor, să primească oameni noi, să promoveze oameni noi. Politica se schimbă doar dacă se schimbă şi oamenii care o fac. Nu putem să-i trimitem pe toţi acasă şi să luăm pe cine? Politică fără partide nu merge. Aici văd o posibilitate şi pentru oameni din generaţia voastră să intre în politică dacă vor să schimbe ceva. Nu cred din Bratislava merge la Bucureşti să intre într-un partid dar poarte vorbiţi cu prieteni, colegi de acasă şi poate vă întreabă ce părere aveţi şi poate-i sfătuiţi să încerce. Ar fi un lucru important. Dacă vrem altfel de politică trebuie să avem şi oameni noi. Asta nu înseamnă că-i trimitem acasă pe cei bătrâni ca mine. Sper”, a zâmbit Iohannis. A râs şi sala. “Există politicieni de toată isprava la toate partidele şi de toate vârstele, dar reînnoirea se face şi cu oameni noi”, a continuat preşedintele.

Mâine promulgă legea votului prin corespondenţă


Klaus Iohannis a anunţat că mâine va promulga legea votului prin corespondenţă, după ce magistraţii CCR au respins miercuri sesizarea făcută de ALDE şi UDMR."Astăzi Curtea Constituţională a analizat contestaţiile şi le-a găsit neîntemeiate. Legea este promulgabilă. Se va întoarce la mine şi, dacă procedura birocratică se poate face repede, pot să vă spun că mâine după-amiază, când mă întorc la Bucureşti, voi promulga această lege", a spus şeful statului, care a participat la o întâlnire cu tinerii care lucrează la Bratislava.  Klaus Iohannis a ciocnit apoi un pahar de vin românesc cu cei prezenţi, a vorbit cu fiecare în parte şi a plecat la dineul oferit de preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite