Comisia „Alegeri 2009“: Vorbărie multă, acum şi pe banii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul senator Cătălin Voicu a fost audiat marţi de Comisia „Alegeri 2009“. FOTO Inquam Photos
Fostul senator Cătălin Voicu a fost audiat marţi de Comisia „Alegeri 2009“. FOTO Inquam Photos

Cele patru persoane audiate, marţi, de Comisia pentru anchetarea prezidenţialelor din 2009, printre care şi fostul senator Cătălin Voicu, nu au adus nicio informaţie nouă despre faptele întâmplate în urmă cu opt ani. Însă, chiar dacă nu au fost aduse alte informaţii, conducerea Comisiei „Alegeri 2009“ a reuşit să obţină ceva: adoptarea unui proiect de hotărâre a Parlamentului pentru decontarea transportului şi cazării celor audiaţi

Foştii parlamentari Cătălin Voicu  şi Gheorghe Neţoiu, fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, dar şi senatorul PSD Robert Cazanciuc s-au prezentat marţi în faţa comisiei. Actualul preşedinte al Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, le-a precizat aleşilor din Comisia „Alegeri 2009“ că el, din postura de secretar de stat al MAE, s-a ocupat doar de suportul organizatoric al alegerilor, nefiind implicat de procesul în sine.

Aşadar, nu are ce detalii să le dea celor prezenţi. Mai tranşant a fost Gheorghe Neţoiu care a negat că a fost la Gabriel Oprea în seara alegerilor, fiind plecat la Craiova. Totul a durat mai puţin de cinci minute. În schimb, Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu au ţinut pledoarii lungi. Fostul şef al SPP a declarat – cu subiect şi predicat, dar fără nicio dovadă – faptul că alegerile din 2009 au fost fraudate. De asemenea, Voicu a subliniat că Geoană a câştigat scrutinul din 2009, ceea ce pune sub semnul întrebării alegerile de atunci. Concret, doar vorbă multă, fără dovezi.

Transport şi cazare pentru invitaţi

Pe de altă parte, Comisia „Alegeri 2009“ a repurtat şi „un succes“. Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a anunţat că Birourile Permanente au fost de acord cu solicitările conducerii comisiei de a se aproba suportarea cheltuielilor pentru drum şi cazare pentru cei invitaţi la audieri. „A fost o cerere oficială, am înţeles că atunci când a fost audiat unul dintre invitaţi a spus că nu are bani, că s-au găsit soluţii, s-a făcut o chetă. Ca să nu ne mai trezim cu astfel de situaţii, pentru oameni cum e domnul Berceanu sau alţii, se pot deconta cheltuielile în condiţiile în care o persoană invitată spune că nu îşi poate permite cheltuielile“, a explicat Manda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite