Astăzi a avut loc prima audiere la CNCD cu privire la sesizarea lui Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Koves pentru că au folosit cuvântul penali

Astăzi a avut loc prima audiere la CNCD cu privire la sesizarea lui Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Koves pentru că au folosit cuvântul penali

FOTO: News.ro

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a discutat luni despre sesizarea redacţiei Lumea Justiţiei (luju.ro) referitoare la eticheta „penali“ folosită de preşedintele Klaus Iohannis şi de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Decizia va fi dată până în de 15 aprilie,  au declarat reprezentanţii CNCD-ului.


„Astăzi au avut loc primele audieri. Au participat reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale şi domnul Răzvan Savaliuc (editor la luju.ro). O decizie va fi luată până în data de 15 aprilie, a declarat preşedintele CNCD, Lajos Asztalos.

Conform procedurii, au fost citate toate părţile, care şi-au transmis punctele de vedere.
 
Sesizarea a fost depusă în 19 februarie şi vizează etichetele „penali“ şi „inculpaţi“ puse de Klaus Iohannis şi Codruţa Kovesi celor care „atacă justiţia“.
 
Aşa cum prevede procedura în cazul sesizărilor depuse la CNCD, au fost citate în 12 martie toate părţile.
 
Acestea şi-au prezentat punctele de vedere, o decizie urmând să fie luată luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările