Ciucă: Trebuie să accelerăm viteza pentru a îndeplini toate obiectivele asumate de România în PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Executivul va mai avea o şedinţă până la finalul anului pentru atingerea ţintelor propuse în PNRR, dar şi adoptarea mai multor proiecte de finanţare, printre care aprobarea cadrului pentru acordarea de sprijin financiar pentru 12 aeroporturi. De asemenea, şeful Executivului a anunţat creşterea plafonului venitului până la care pensionarii vor putea să beneficieze de compensare a medicamentelor.

„Vom continua să avem o discuţie foarte aplicată legată de îndeplinirea ţintelor asumate de România prin PNRR.  Este cel mai important proiect de redresare post-pandemică, care finanţează proiecte de aproape 30 de miliarde de euro. Este clar, şi din discuţiile cu fiecare dintre miniştri, că trebuie să accelerăm viteza pentru a îndeplini toate obiectivele asumate. Vom discuta fiecare jalon şi fiecare ţintă în parte, astfel încât să ne asigurăm că vom finaliza toate jaloanele şi ţintele asumate în acest an”, a transmis premierul la începutul şedinţei de Guvern, precizând că Executivul va mai avea o şedinţă înainte de finalul anului pentru a adopta toate documentele necesare. 

Premierul a anunţat că în şedinţa de Guvern de astăzi Guvernul va aproba mai multe proiecte. 

„Vom aproba cadrul pentru sprijin financiar pentru 12 aeroporturi regionale ce va consta in alocarea a 84 de milioane de lei. Vom avea un alt punct important referitor la modalităţile în care vom continua să susţinem investiţiile destinate promovării producţiei şi distribuţiei energiei termice, în sistem centralizat, din surse regenerabile”, a precizat premierul Ciucă înaintea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că va fi prelungit cu doi ani acordarea de ajutor de stat pentru astfel de proiecte, bugetul total al schemei de ajutor de stat fiind 150 de milioane de euro. 

Potrivit şefului Executivului, un alt punct important de pe agenda Guvernului în şedinţa de astăzi este cel referitor la măsurile sociale. 

„Aproape jumătate de million de pensionari riscau sa piarda dreptul la compensarea medicamentului odată cu majorarea punctului de pensie, începând cu 1 ianuarie. Astfel vom creşte plafonul veniturilor pana la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor”, a mai transmis şeful Executivului. 

Premierul a mai precizat înaintea şedinţei de Guvern că a avut o intalnire cu companiile de stat care îşi desfăşoară activitatea in domeniul energetic, la care au participat şi miniştrii Transporturilor, Energiei, Afacerilor Interne, Economiei şi Ministerul Mediului. 

„A fost o şedinţă în care am discutat problemele pe care le întâmpină în desfăşurarea activităţii. Accentul a fost pe identificarea soluţiilor în situaţia în care situaţia meteorologică va fi mai dificila, să putem să acţionăm în timp oportun.

Potrivit premierului, va mai exista o întâlnire pentru aprobarea unui plan de măsuri în privinţa asiguurării aprovizionării cu energie electrică şi termică a tuturor consumatorilor. 

„Urmează ca săptămâna viitoare să avem, de asemenea, o întâlnire în acelaşi cadru ca să putem să aprobăm un plan de măsuri astfel încât să ne asigurăm că vom asigura funcţionarea tuturor echipamentelor şi aprovizionarea cu energie electrică şi gaze a tuturor consumatorilor”, a mai completat premierul Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite