Ciucă, despre întâlnirea cu Nicuşor Dan: Scopul a fost acela de a mă asigura că bucureştenii nu vor fi lipsiţi de energie termică şi apă caldă în această iarnă

Ciucă, despre întâlnirea cu Nicuşor Dan: Scopul a fost acela de a mă asigura că bucureştenii nu vor fi lipsiţi de energie termică şi apă caldă în această iarnă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că a discutat cu primarul general al Capitalei Nicuşor Dan privind subvenţia la căldură, preluarea ELCEN, împărţirea bugetului între Primăria Generală şi bugetele de sector şi plafonul de îndatorare al Primăriei. Întâlnirea are loc în conextul în care primarul a propus majorarea preţului plătit de bucureşteni pentru gigacalorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am discutat astăzi cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe Facebook. 
 
Potrivit liderului de Executiv „temele abordate au fost: subvenţia la caldură, investiţiile necesare pentru preluarea ELCEN, împărţirea bugetului între Primăria Generală şi bugetele de sector, plafonul de îndatorare al Primăriei Generale şi urbanism şi controlul de stat în urbanism”. 
 
Nicolae Ciucă a completat: „scopul întâlnirii a fost, în primul rând, acela de a mă asigura ca bucureştenii nu vor fi lipsiţi de energie termică şi apă caldă în această iarnă dar şi de a mă informa cu privire la problemele cu care se confruntă Primăria Generală”.

Edilul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că Primăria nu a cerut bani de la Guvern pentru acest an şi a menţionat că va exista o mare dificultate în ianuarie 2022 deoarece la sfârşitul acestui an municipalitatea nu o să mai aibă niciun ban în cont. Nicuşor Dan a mai explicat că problemele sistemului de încălzire centralizată au fost acumulate în ani.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, vineri, în şedinţa CGMB, că propune ca, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei. PNL şi PMP a fost de acord cu această propunere, potrivit edilului, însă USR şi PSD nu sunt de acord.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările