Cîţu: O nouă misiune încheiată cu bine în Grecia. Pompierii noştri şi-au făcut încă o dată treaba excelent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul i-a felicitat pe pompierii care au participat la cea de-a doua misiune în Grecia, pentru a ajuta la stingere a incendiilor. 142 au fost trimişi în Grecia pentru a sprijini eforturile pompierilor eleni.

O nouă misiune încheiată cu bine în Grecia. Pompierii noştri şi-au făcut încă o dată treaba excelent. Felicitări pentru tot efortul şi curajul lor! Mândri de voi”, a transmis premierul pe pagina de Facebook a Guvernului. 

La prima misiune a pompierilor în Grecia 112 pompieri români au participat la acţiunile de stingere a incendiilor. „Militarii care au făcut parte din modulul IGSU care a acţionat în Grecia au fost înaintaţi, în mod excepţional, în gradul următor” pentru actele exemplare de curaj şi pentru modul deosebit în care şi-au îndeplinit misiunea”. Ei au primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

În această dimineaţă, la Ciolpani, are loc ceremonia de premiere a pompierilor care au participat la cea de a doua misiune de stingere a incendiilor din Grecia, potrivit News.ro. 

România a trimis în Grecia 142 de pompieri cu opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenţie, precum şi alte mijloace de sprijin logistic, printre care şi o dronă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite