Cîţu, despre noul preşedinte al Camerei Deputaţilor: Există o majoritate USR-AUR-PSD. S-ar putea ca ei să dea un preşedinte al Camerei. Posibil de la AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Florin Cîţu a declarat că preşedintele Camerei Deputaţilor ar putea fi numit chiar de „majoritatea testată la vot” în Parlament USR- AUR-PSD. În ceea ce priveşte propunerea Partidului Naţional Liberal, Cîţu a anunţat că va fi stabilită prin vot în Biroul Executiv.

Florin Cîţu a transmis luni că s-a format o majoritate în Parlamentul României, formată din USR, AUR şi PSD, care ar putea să vină cu o propunere pentru noul şef al Camerei Deputaţilor. Premierul a menţionat că este posibil chiar AUR să dea un nou preşedinte al Camerei.

 Liderul PNL a transmis că formaţiunea pe care o conduce va avea o propunere pentru şefia Camerei, care va fi stabilită prin vot în Biroul Executiv.

„Se va vota. Acolo se negociază pe vot. Noi vom avea un reprezentant. Persoana care va fi propusă de PNL va fi votată în BEX. Întâi acea demisie să îşi urmeze cursul.

Astăzi ştim că există o majoritate testată la vot USR-AUR-PSD. S-ar putea ca ei să dea un preşedinte al Camerei, posibil de la AUR. Vom vedea. PNL este la guvernare, vom gestiona această perioadă.”, a transmis Florin Cîţu luni, după consultările de la Cotroceni cu şeful statului. 

Afirmaţiile premierului vin în contextul în care Ludovic Orban şi-a anunţat, pe 27 septembrie, demisia din fruntea Camerei Deputaţilor, după ce a pierdut alegerile pentru şefia Partidului Naţional Liberal.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite