Cioloş explică de ce nu a purtat cravată la Ateneu: Fusesem de cealaltă parte a baricadei. Mi s-a părut ridicol să-i văd la patru ace pe unii care au ponegrit UE

Cioloş explică de ce nu a purtat cravată la Ateneu: Fusesem de cealaltă parte a baricadei. Mi s-a părut ridicol să-i văd la patru ace pe unii care au ponegrit UE

Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos

Fostul premier Dacian Cioloş a explicat, într-un interviu la Adevărul Live, de ce nu a purtat cravată la ceremonia de la Ateneu de joi, când România a preluat oficial preşedinţia Consiliului UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu eram stânjenit, dar mă simţeam aparte într-o atmosferă orweliană. Era o amstecătură de oameni. Vorbeam de UE. Pentru mine nu a fost doar un moment festiv, ci un moment important. N-a fost lipsă de respect că n-am avut cravată la Ateneu. Cu câteva minute înainte fusesem de cealaltă parte a baricadei, a oamenilor care manifestau. Sloganurle din Piaţă legate de statul de drept le-am regăsit în discursurile liderilor Europei. A fost o amestecătură de oameni care cred în proiectul european şi oameni care l-au ponegrit, care au acuzat străinii. Aceiaşi oameni erau la patru ace să sărbătorească. Mi s-a părut ridicol. Nu era un moment doar al unui Guvern, ci un moment al României“ a declarat Dacian Cioloş, la Adevărul Live. 

Fostul premier a fost critic şi faţă de prezenţa în spatele oficialilor europeni a unor politicieni condamnaţi pentru fapte de corupţie. „Cei care au gândit acastă strategie au transmis acest semnal. Cei care au organizat acest eveniment au profitat de prezenţa politicienilor care vorbeasc de stat de drept şi au vrut să amestece imaginea acestor personalităţi cu cea a unor condamnaţi pentru fapte care contravin valorilor UE. Semnalul e: uite, în politică oamenii pot să stea împreună, aşa că nu vă mai bateţi capul cu corupţia, pentru că sunt poveşti“, a completat Ciolos.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: