Ciolacu, întrebat de cel mai mare eşec al guvernării: Cea mai mare greşeală, nu a acestui Guvern, liberalizarea haotică la energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că cea mai mare greşeală făcută de ultimele guvernări este „liberalizarea haotică” a pieţei energetice. Referitor la evaluarea miniştrilor, preşedintele social-democraţilor a precizat că rămâne atributul exclusiv al premierului.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, care este cel mai mare eşec al guvernării, el fiind de părere că cea mai mare greşeală are legătură cu liberalizarea energiei. 

„Cred că întâi am încercat să închidem problemele cele mai arzătoare prin actul de guvernare. Rămâne cel mai mare eşec, nu al acestei guvernări, şi cea mai mare greşeală a fost făcută acea liberalizare haotică la energie. De aici a plecat tot lanţul de scumpiri şi a pornit toată această inflaţie. Dacă am fi fost atenţi şi am fi gândit o astfel de criză în  energie, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Este cea mai mare creştere economică pe primul trimestru, din componentele creşterii economice, de exemplu agricultura are o foarte mică pondere, asta înseamnă că în continuare vom avea un trend corect. Mai este mult  până când această creştere economică se va vedea în buzunarele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Referitor la evaluarea miniştrilor, Ciolacu a pasat responsabilitatea exclusiv premierului Ciucă? „În ceea ce priveşte eficienţa miniştrilor, am spus-o de la început că mi se pare corect, cu această evaluare, dacă vrem să trăim într-o normalitate şi într-o coaliţie funcţională, este în primul rând atributul primului ministru. Am înţeles că prim-ministrul va veni cu această evaluare după ce vom trece şi vom îndeplini jaloanele pentru următoarea etapă în PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Întrebat cum a răspuns UDMR la discuţia avută pe tema vizitei preşedintelui Ungariei, Ciolacu a declarat că cel mai îndreptăţit să vorbească despre acest subiect este Kelemen Hunor. ”Cred că UDMR şi domnul Kelemen Hunor este cel mai îndreptăţit să iasă şi să spun cum a răspuns şi care  a fost discuţia. Dar a existat această discuţie cum e şi normal să fi existat. Fără să ţin partea domnului Kelemen Hunor, dimpotrivă, am văzut că mai mulţi colegi de-ai mei au avut o reacţie clară, şi un domn senator şi domnul Sorin Grindeanu, după meciul de hockei. Acum trebuie să alegem, după 30 de ani de democraţie, cu adevărat fragilă, ce abordare ne dorim, o abordare empirică, cea pe care am avut-o în anii revoltelor de la  Târgu Mureş în 90-92 sau încercăm o abordare corectă şi un răspuns pe măsura statului când apar astfel de abordări”, afirmat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite