Cine îi ia locul lui Pivniceru la Justiţie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecarea Monei Pivniceru din fruntea Ministerului Justiţiei la Curtea Constituţională alimentează discuţiile neoficiale din PNL despre găsirea unui succesor. Printre numele vehiculate se numără cele ale preşedintelui comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, şi cel al europarlamentarului Norica Nicolai.

Chiuariu, care a mai deţinut portofoliul în Guvernul Tăriceanu II,  a evitat să confirme sau să infirme informaţiile neoficiale care îl vizează. În schimb, Norica Nicolai a susţinut că nu se gândeşte să renunţe la mandatul de europarlamentar.

Situaţia de la Justiţie urmează să fie analizată de premierul Victor Ponta şi de către preşedintele PNL, Crin Antonescu. Ponta a evitat, ieri, să spună dacă, după plecarea Monei Pivniceru din Guvern, îşi va asuma intermatul la Ministerul Justiţiei sau dacă va exista imediat o numire din partea liberalilor. „O să discut cu domnul Antonescu, pentru că în situaţia componenţei Guvernului decizia îmi aparţine mie, dar întotdeauna
m-am consultat cu domnul Antonescu“, a explicat Ponta.

AUDIERI ÎN PARLAMENT
Şi Crin Antonescu a evitat să comenteze situaţia de la Ministerul Justiţiei, refuzând să spună dacă succesorul Monei Pivniceru trebuie să fie tehnocrat sau politician. „Doamna Mona  Pivniceru nu a demisionat. N-a plecat de la Ministerul Justiţiei şi câtă vreme doamna Pivniceru este ministru al Justiţiei refuz orice discuţie despre succesor“, a explicat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită la Curtea Constituţională, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a anunţat, ieri,  că propunerea USL pentru un judecător la CCR din partea Senatului este actualul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru. Şi PDL are o propunere, cea  a fostului Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, dar raportul de forţe din Senat permite USL să îşi impună fără probleme candidatul. Candidaţii formaţiunilor politice vor fi audiaţi în două-trei săptămâni de comisia juridică a Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite