Ce spune Tudose despre posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei

Ce spune Tudose despre posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei

Premierul Mihai Tudose. FOTo Mediafax

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că el este republican, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei, în contextul afirmaţiei preşedintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Care e poziţia mea în ceea ce priveşte monarhia? Nu pot susţine o astfel de idee pentru că nu sunt monarhist. Sunt republican", a răspuns premierul Mihai Tudose, întrebat despre posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei, potrivit stiripesurse.ro.  
 
Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, luni, că poporul român poate fi întrebat cu ocazia unui referendum cu privire la monarhie ca formă de guvernământ. „Am văzut că în media sunt deja extrem de mulţi simpatizanţi, poate şi un referendum vizavi de sistemul ăsta preşedinţie-monarhie, totul e posibil. (...) Eu sunt republican. Aşa m-am născut. Am cunoscut din cărţi partea asta a regalităţii României. Dar cred că poporul poate fi întrebat cu privire la lucrul ăsta. Nu e un lucru rău, ţinând cont că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate", a declarat Bădălău, la Parlament.
 
Întrebat când ar trebui să aibă loc acest referendum, Bădălău a spus: "E un proiect de viitor la care şi politicienii împreună cu preşedintele şi foarte mulţi factori trebuie să se aşeze la masă să discute. Nu e un proiect care să-l vânturăm pe stradă". 
 
El nu a exclus un referendum pentru anul viitor. „Sigur, totul e posibil. Atât timp cât facem un referendum cu familia tradiţională, putem face şi o asemenea întrebare către popor. (...) Eu am spus că noi, ca partid, nu excludem, eu cel puţin nu exclud. Am discutat cu foarte mulţi colegi, e normal să întrebăm poporul. Nu am discutat cu preşedintele partidului despre acest lucru", a mai spus Bădălău

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: