Ce spun pedeliştii despre cazul Apostu: "Ne afectează foarte mult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sorin Apostu este al doilea PDL-ist de la Cluj cercetat de DNA în ultima săptămână
Primarul Sorin Apostu este al doilea PDL-ist de la Cluj cercetat de DNA în ultima săptămână

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că reţinerea primarului PDL al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, nu ar trebui să afecteze în vreun fel "imaginea şi credibilitatea premierului"

Întrebat dacă reţinerea primarului Clujului afectează imaginea partidului, Voinescu a spus că orice incident de asemenea natură are un efect negativ în planul imaginii publice. Sorin Apostu este preşedintele PDL Cluj-Napoca.

"Sigur că orice incident de asemenea natură are un efect negativ în planul imaginii publice, dar cred că ar fi onest din partea presei să nu se grăbească cu concluzii înainte de a asculta ce au de spus magistraţii", a declarat Voinescu.

"Eu cred că în mod normal acest incident nu ar trebui să afecteze în vreun fel imaginea şi credibilitatea premierului, având în vedere principiul fundamental conform căruia eventuala răspundere penală este individuală şi fiecare răspunde pentru ceea ce face", a precizat Voinescu, care este şi purtătorul de cuvânt al PDL:

Citeşte şi

SABIN ORCAN: Edilii pedelişti, în topul DNA. Sunt ei mai corupţi decât alţii?!

Cezar Preda: Boc e foarte afectat

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat că organizaţia clujeană a partidului este una dintre cele mai puternice organizaţii ale formaţiunii şi că PDL este afectat "foarte mult" de dosarul de corupţie în care este învinuit primarul Sorin Apostu.

"Bineînţeles că ne afectează foarte mult, organizaţia PDL Cluj este una dintre organizaţiile noastre etalon, este una dintre cele mai puternice şi întreg partidul este afectat de aşa ceva, cu atât mai mult premierul", a precizat Cezar Preda.

El a spus că PDL nu se pune "paravan" împotriva funcţionării corecte a justiţiei. "Nimeni nu e mai presus de lege, justiţia să-şi facă treaba. Aşa cum a spus primul-ministru şi preşedintele partidului, PDL nu comentează şi nu se pune paravan împotriva funcţionării corecte a justiţiei", a precizat Cezar Preda, preşedintele PDL Buzău.

PDL Cluj aşteaptă hotărârea Curţii de Apel

PDL Cluj aşteaptă hotărârea Curţii de Apel Cluj de joi, care urmează să se pronunţe asupra propunerii de arestare preventivă pe 29 de zile a primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat că "PDL Cluj va avea o reacţie oficială în cazul Sorin Apostu după ce Curtea de Apel Cluj se va pronunţa în ceea ce priveşte propunerea DNA de arestare preventivă", a spus Buda.

Apostu va fi suspendat de drept din partid dacă va fi arestat preventiv.

Toader: Dacă va fi arestat, îl suspendăm din partid

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că reţinerea lui Apostu afectează ca imagine partidul, dar trebuie văzut gradul de vinovăţie.

"Justiţia trebuie să-şi facă datoria, ancheta să se finalizeze, iar în funcţie de rezultat - arestare sau lăsare în libertate - vom lua şi noi decizia în partid", a spus Mircea Toader.

Întrebat ce riscă Apostu în cazul arestării, Toader a precizat că BPN sau Biroul Permanent Judeţean vor decide suspendarea din partid. "Ne afectează, ca imagine, dar să vedem gradul de vinovăţie", a adăugat Mircea Toader.

Sorin Apostu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, care îl acuză de luare de mită în formă continuată. Apostu a primit, în 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite