Buşoi: Identificarea datelor pentru cartelele prepay este necesară, pentru că ameninţarea teroristă este reală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primvicepreşedintele PNL Cristian Buşoi susţine că libertatea individuală a fost „nevoit restrânsă de când primul fanatic s-a detonat într-un loc public“. De aceea, Buşoi vrea identificarea celor care cumpără cartele prepay în România.

„Avem nevoie de o discuţie mai aşezată pe tema cartelelor pre-pay, dezbaterea de acum este, intenţionat sau nu, exagerată şi greşit prezentată ca o luptă între campionii libertăţii civice şi serviciile-bau-bau. Când în Europa mor oameni în atentate teroriste, fiecare stat trebuie să-şi apere cetăţenii, cu atât mai mult cu se pare că UE este prea anchilozată ca mentalitate a lidershipului şi ca sistem birocratic ca să potă oferi siguranţa. Pentru că noi, în România am fost feriţi de atentate terorismul este doar un subiect de discuţie între altele. Dacă Doamne-fereşte am trăi terorismul pe pielea noastră, cei care acum exagerează privind limitarea drepturilor, ar fi primii care ar striga de ce nu s-au luat măsuri de protecţie“, susţine Cristian Buşoi. 


„Libertatea individuală a fost nevoit restrânsă de când primul fanatic s-a detonat într-un loc public, restul sunt doar consecinţe. Faptul că oricâţi oameni pot fi ucişi oricând şi teama generată – acestea sunt ameninţările la libertatea individuală şi nu transparentizarea datelor de indentificare ale unui utilizator de cartelă, pentru că datele utilizatorilor de abonament sunt transparente şi nu s-a plâns nimeni de îngrădirea libertăţii.
Identificarea datelor personale  pentru cartelele prepay este necesară, pentru că ameninţarea teroristă este reală. În România, există o doză de scepticism în legătură cu măsurile şi legile care ne pot proteja, de parcă am avea nevoie de mai multe dovezi că există riscuri reale, motivaţia principală fiind «lasă că la noi nu se întâmpl㻓, continuă liderul PNL.

Cristian Buşoi susţine că în Parlamentul ar trebui să se poarte discuţia despre drepturi individuale versus dreptul al siguranţă. 

„Dacă ne dorim o dezbatere reală trebuie să avem grijă să nu inflamăm spiritele. Avem nevoie de o discuţia matură, iar în Parlament se poate purta această discuţie fără exagerări şi cu analiza tuturor datelor, nu cu sloganuri.  Dacă politicienii nu poartă cu raţiune şi calm această discuţie, nici cetăţenii nu vor putea discerne cu adevărat care este miza şi care este soluţia corectă“, încheie Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite