Blaga: Noi suntem deschişi către tehnocraţi, dar nu stăm cu mâna întinsă către nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, susţine că, în continuare, liberalii sunt de acord să primească tehnocraţi din rândul Guvernului Cioloş pentru alegerile parlamentare, însă „nu stau cu mâna întinsă“ aşteptându-i pe acesta pentru mult timp ca să se decidă.

„Noi, vedeţi asta din analiză (n.r.-sondajele făcute de PNL pe Capitală şi pe întreaga ţară), am sprijinit Guvernul şi vom sprijini atât timp cât vor face lucruri bune. Şi au făcut lucruri bune. Noi am spus lucrurilor pe nume şi am sprijinit Guvernul. Noi am sprijini şi în condiţiile în care, îmi pare rău să o spun, Guvernul nu a respectat singura condiţie pe care noi am pus-o la instalarea sa: depolitizarea lui. Şi orb să fi şi vezi că 70% din administraţie e PSD-istă“, a declarat Vasile Blaga înainte de începerea lucrărilor la Liga Aleşilor Locali, desfăşurată la Poiana Braşov.

Mai mult, acesta a recunoscut faptul că discuţiile sunt în impas, din moment ce tehnocraţii nu dau un răspuns clar dacă vor sau nu să participe la alegeri alături de PNL.

„Lucrurile au mers într-o zonă şi eu o spun: noi avem oameni în partid pentru mai mjulte guverne. Nu suntem cu mâna întinsă pentru cineva. Noi suntem deschişi către tehnocraţi, dar nu stăm cu mâna întinsă către nimeni“, a subliniat liderul liberal.

Copreşedintele PNL a vorbit şi despre preferinţa liberalilor pentru ziua de 11 decembrie ca zi de organizare a alegerilor. „Premierul a avut discuţii şi cu Dragnea şi cu noi privind data alegerilor. Există constrângerea constituţională privind stabilirea datei alegerilor. Ar fi fost bine da le-am fi putut organiza în noiembrie. În discuţie au fost 4 sau 11 decembrie. I-am spus clar domnului premier că 4 decembrie e o dată complet nepotrivită (...) Cea mai potrivită e 11 decembrie. Ca să vină cât mai mulţi români la vot“, a mai spus Blaga care a spus că argumentul PSD că dacă au loc alegerile pe 11 decembrie se ajunge cu bugetul în luna februarie nu e valid. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite