Blaga îl atacă, din nou, pe Traian Băsescu: „E mult mai uşor să distrugi decât să construieşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga şi Traian Băsescu Foto Adevărul
Vasile Blaga şi Traian Băsescu Foto Adevărul

Continuă schimbul de replici dure prin intermediul presei între liderul democrat-liberal Vasile Blaga şi preşedintele Traian Băsescu. Luni, înaintea şedinţei Biroului Politic, Vasile Blaga i-a transmis şefului statului că ştie foarte bine că e mult mai uşor să distrugi decât să construieşti.

Întrebat duminică seara cum comentează declaraţia lui Vasile Blaga, potrivit căreia toţi românii ştiu că o susţine pe Elena Udrea la şefia PDL, Traian Băsescu a răspuns: „O, săracul!“.

„Eu respect sentimentul domnului preşedinte şi îi spun că e mult mai uşor să distrugi decât să construieşti şi el ştie asta foarte bine“, a răspuns Blaga.

În altă ordine de idei, întrebat dacă le-a cerut liderilor de organizaţii cu care s-a întâlnit duminică seara să-i susţină candidatura, Blaga a răspuns că dimpotrivă.

„Eu le-am spus la încheierea şedinţei colegilor un lucru foarte clar: le-am spus că punctul lor de vedere să nu le fie impus organizaţiilor pentru că această etapă din viaţa partidului este depăşită. Niciun şef de partid nu va putea convinge 100-150 de delegaţi pe care îi va avea la congres asupra unui punct de vedere sau altul. Ei sunt oameni serioşi, sunt aleşi locali care ştiu exact care le este drumul. Nu le-am cerut să le impună delegaţilor să mă voteze. Dimpotrivă, le-am cerut să aibă grijă să nu impună un anumit punct de vedere delegaţilor care vin la convenţie“, a precizat Blaga.
 
Conducerea PDL s-a întâlnit, duminică seară, la sediul central al partidului, cu liderii organizaţiilor judeţene ale partidului, pentru ca preşedintele PDL, Vasile Blaga, să prezinte viziunea sa privind evoluţia PDL, unii participanţi la această reuniune considerând „incorecte“ afirmaţiile preşedintelui Băsescu despre PDL, au declarat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale.

Încă de marţi, de când Elena Udrea şi-a anunţat candidatura pentru şefia PDL, între preşedintele Traian Băsescu, Elena Udrea şi Vasile Blaga a început un schimb de replici prin intermediul presei .

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, "aşa cum se produce acum".

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a reacţionat şi a spus că preşedintele Traian Băsescu intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a partidului, că 22 de milioane de români ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea.

"Iată ca domnul preşedinte Traian Băsescu pentru a doua oară intervine într-o competiţie internă în partid, care nici măcar nu e declanşată", a spus Blaga.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite