Băsescu şi-a anunţat retragerea din politică: „Eu nu mai am mize personale. Gata!“ Ce spune despre coagularea dreptei pentru europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu. FOTO Mediafax
Traian Băsescu. FOTO Mediafax

Senatorul Traian Băsescu, fost preşedinte al României în perioada 2004-2014, a anunţat, joi seară, faptul că după ce îşi termină mandatul în 2020, se va retrage din viaţa politică. Mai mult, acesta a pledat din nou pentru coagularea dreptei.

„Europarlamentarele vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu se găseşte o soluţie politică pentru că va merge fiecare cu resursele lui încercând să obţină ceva mai mult decât data trecută. Europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE. Eu cred că va trebui găsită o soluţie înainte de europarlamentare. Adică PNL, USR, PMP, platforma lui Cioloş ar trebui să facă o listă comună pentru că doesebirea dintre aceste partide şi partidele din alianţa actuala este că stau mult mai prost cu structurile, iar punându-le pe toate la un loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile. Este un vot de listă la nivel naţional. Trebuie o mare alianţă pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare. Şi cele neparlamentare care au 2-3 procente sunt binevenite. Altfel, lăsăm PSD-ul la guvernare încă un mandat“, a declarat Traian Băsescu, în prezent senator PMP, la B1 TV. 

Fostul preşedinte a mai spus că îşi va încheia activitatea politică la finalul mandatului de senator. „Doi oameni nu pot fi liderii acestei alianţe - eu, pentru că nu vreau şi Orban, pentru că nu poate. Am spus-o în glumă. Nu ştiu cine este (liderul unei eventuale alianţe a dreptei - n.r.). Este clar că nici Orban nu tractează, nici eu nu tractez alianţa. (...) Eu nu mai am mize personale. Gata. După mandatul ăsta îmi închei activitatea politică", a subliniat Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite