Băsescu: Marea Britanie nu o să iasă din UE. Nu va fi niciun Brexit. David Cameron a jucat o carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu crede că Marea Britanie nu va ieşi din Uniunea Europeană pentru că ar pierde enorm, arătând că scopul premierului britanic David Cameron a fost de a obţine facilităţi sociale din partea UE.

„David Cameron a jucat o carte, care îi va ieşi. Nu va fi niciun Brexit, nu o să iasă Marea Britanie din UE pentru nimic în lume pentru că ar pierde enorm. Mesajul lui David Cameron tot timpul în Consiliu a fost: Ori îmi daţi nişte facilităţi — şi se referea la facilităţile sociale, dar şi la contribuţii la bugetul UE — , ori, dacă nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o să fie unul prin care vor vota ieşirea“, a arătat Traian Băsescu, la RTV, potrivit Agerpress.

Fostul preşedinte spune că David Cameron şi-a atins scopul, iar Parlamentul nu va fi de acord niciodată cu anularea legilor de aderare. „Eu vă dau scris că nu va ieşi. Cameron şi-a atins obiectivul — are reduceri la contribuţii şi facilităţi sociale, aşa că el şi-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred că vor vota împotriva ieşirii, Parlamentul trebuie să valideze prin lege, adică trebuie să anuleze legile de aderare şi nu va face niciodată“, a mai spus Băsescu.

O eventuală ieşire din Uniunea Europeană ar putea costa Marea Britanie 145 de miliarde de dolari şi peste 950.000 de locuri de muncă până în 2020, a anunţat Confederanţia Industriei Britanice, în cadrul unei campanii anti-Brexit, scrie Bloomberg. Britanicii sunt aşteptaţi, joi, să-şi exprime opţiunea pentru ieşirea sau rămânerea Marii Britanii în UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite