Băsescu, despre alianţa Ponta-Tăriceanu: Un mini USL format din resturi din PSD şi PNL. Cred că îi va îngropa şi pe unii, şi pe alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la Digi24, că alianţa dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta „îi va îngropa şi pe unii şi pe alţii” şi se întreabă dacă „va aduce ALDE şi Pro România în guvernare sau va ieşi ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiaşi situaţie în raport cu puterea”.

„Încurcate sunt căile Domnului. De fapt discutăm de rămăşiţe sau resturi din PSD şi PNL, care dacă luăm de bun comunicatul domnului Tăriceanu formează mini-USL-ul. Partidele astea sunt formate din scursuri din celelalte partide, din resturi, din rămăşiţe.

Nu vor fi deloc a treia forţă politică, cred că această colaborare îi va îngropa şi pe unii şi pe alţii pentru că domnul Tăriceanu este specialist în îngropăciuni.

Nu cred că Ponta a făcut o bună afacere, dar nici Tăriceanu nu a făcut o afacere bună pentru că Ponta nu mai este escroc. Lecuiţi de performanţele lui Tăriceanu se vor despărţi din nou.

Ce se întâmplă ca urmare a protocolului care se va semna între cele două partide, cu participarea ALDE în guvernare? Va aduce ALDE şi Pro România în guvernare sau va ieşi ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiaşi situaţie în raport cu puterea”, a declarat Traian Băsescu.

Legat de faptul dacă guvernarea Dăncilă ar trebui să rămână, fostul preşedinte a declarat că: „Vă spun cu toată sinceritatea, fiind un adversat convins al PSD, că va rămâne cu sau fără sintagma «ar trebui», pentru că nimeni nu vrea să guverneze în locul lor”.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, pe Facebook, că a stabilit împreună cu Victor Ponta ca cele două partide, ALDE şi Pro România să colaboreze sub forma unei alianţe politice. Cele două formaţiuni vor avea grupuri parlamentare comune. „Vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite