Banii pentru partide, de două ori mai mulţi în aprilie faţă de martie. Câte milioane au încasat PSD, PNL şi USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, liderul partidului care primeşte cele mai mari subvenţii. FOTO Alexandru Dobre/ Mediafax
Liviu Dragnea, liderul partidului care primeşte cele mai mari subvenţii. FOTO Alexandru Dobre/ Mediafax

Partidele parlamentare au primit în luna aprilie subvenţii de la stat la o valoare aproape dublă faţă de lunile precedente. PSD este formaţiunea care a primit cei mai mulţi bani, adică 16,35 milioane lei, adică aproape 3,44 milioane euro.

Luna aprilie a venit cu mai mulţi bani de la stat pentru partidele parlamentare, PSD a primit o subvenţie de 16,35 milioane lei (aproximativ 3,44 milioane euro) doar pentru aprilie, mai mult decât dublu faţă de luna martie, când spre social-democraţi au mers 7,59 milioane lei.

PNL a luat şi el o sumă considerabilă în luna aprilie. Mai precis, liberalii au primit 7,49 milioane lei (adică aproximativ 1,57 milioane euro). Luna trecută PNL a primit 3,48 milioane lei. 

Pe locul trei în ceea ce priveşte subvenţiile se află USR. Partidul condus de Dan Barna a primit în aprilie 2,20 milioane lei. Cu o lună în urmă, USR-ştii primiseră 1,02 milioane lei. 

Sume considerabile au primit şi ALDE şi PMP. De exemplu, ALDE a primit pentru luna aprilie 1,62 milioane lei (în timp ce în martie primeau doar 756.000 de lei), iar PMP a primit 1,06 milioane lei (faţă de 492.000 mii lei, cât primea în martie). 

Practic, partidele parlamentare au primit în luna aprilie sume aproape duble faţă de lunile anterioare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite