AUR: Cerem coaliţiei să-i retragă sprijinul politic lui Cîţu şi să vină cu un nou premier. Puşcăriaşul Florin Cîţu nu mai are nicio credibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, Claudiu Tîrziu FOTO Arhiva
George Simion, Claudiu Tîrziu FOTO Arhiva

Reprezentanţii AUR cer reprezentanţilor Coaliţiei de guvernare retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîţu şi propunerea unui nou premier. Partidul motivează că premierul a ascuns evenimentul petrecut în urmă cu 20 de ani, atunci când a fost prins în SUA sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul unei maşini.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu şi să se prezinte în faţa Parlamentului cu o nouă propunere de premier. Există o incompatibilitate morală clară a lui Florin Cîţu cu funcţia de prim-ministru al României”, au transmis reprezentanţii  Alianţei pentru Unirea Românilor. 

El argumentează că „Florin Cîţu a ascuns faptul că a săvârşit o faptă penală şi a fost condamnat la închisoare atât faţă de conducerea PNL, faţă de ceilalţi lideri ai coaliţiei de guvernare, cât şi faţă de români. Dincolo de artificiile legislative care îi pot permite să ocupe funcţia de şef al Guvernului, gestul lui Florin Cîţu invocă, în primul rând, o mare problemă de moralitate”. 

Potrivit sursei citate, copreşedintele AUR George Simion este de părere că premierul a minţit prin faptul că a ascuns evenimentul petrecut în umă cu 20 de ani, atunci când a fost prins conducând o maşină sub influenţa alcoolului în SUA. 

”Folosind un termen popularizat chiar de preşedintele României şi de USR, Florin Cîţu este penal. Mai mult decât atât, el a minţit prin omisiune, ascunzând acest schelet în dulapul său până în ultimul moment. Ca atare, domnul Cîţu nu se mai poate afla într-o funcţie publică, potrivit discursului cu care atât USRPLUS, cât şi preşedintele Iohannis au fost votaţi de români”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, potrivit comunicatului de presă transmis. 

Senatorul Claudiu Tîrziu motivează faptul că premierul „şi-a pierdut credibilitatea” şi faptul că reprezentanţii Coaliţiei de guvernare „au înşelat încrederea unei ţări”

Potrivit membrilor partidului, ”Florin Cîţu trebuie să fie destituit, întrucât şi-a pierdut credibilitatea în faţa românilor. În caz contrar, este clar că reprezentanţii coaliţiei de guvernare au înşelat încrederea unei ţări întregi cu un mesaj fals şi ipocrit. Cum vrea USRPLUS să schimbe felul în care s-a făcut politică în România, în ultimii 30 de ani? Cum îşi imaginează PNL că va putea merge înainte cu un cadavru politic? Domnul Iohannis promitea o Românie normală, a lucrului bine făcut. Promovând penali, la fel ca PSD?”, a mai subliniat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

Premierul a confirmat miercuri că a fost prins sub influenţa alcoolului la volanul unei maşini în SUA. ”Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a mai afirmat Cîţu şi a precizat că a fost vorba despre o contravenţie. Ulterior, el a mai declarat că nu s-a gândit să aducă în discuţie cu preşedintele Iohannis acel moment, însă a discutat cu şeful statului în urma declanşării scandalului. El a mai precizat că preşedintele PNL ar fi ştiut de câteva luni această informaţie.

PSD a cerut demisia premierului, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmând că că legea în România prevede că persoanele cu condamnări penale nu pot fi membri ai Guvernului. Mihai Tudose a l-a numit pe premier „penal internaţional”. 

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a solicitat premierului să îşi ceară scuze în faţa cetăţenilor. El a mai transmis că premierul ar trebui să îşu ceară scuze şi faţă de el pentru că nu a discutat de spre acest subiect atunci când l-a susţinut în funcţii publice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite