AUDIO Barna, într-o discuţie internă cu USR-iştii: Liberalii ne vor da orice. Ideea că am intra la guvernare ar însemna pentru ei raiul pe pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR, Dan Barna, le-a explicat membrilor USR, pe un grup intern, de ce nu ar fi bine să accepte oferta PNL de a intra la guvernare, cu toate că liberalii le-ar da „orice”, iar acest lucru ar însemna „raiul pe pământ” pentru echipa lui Ludovic Orban, potrivit unor înregistrări publicate de Rise Project.

„Să nu intrăm în capcana de a cere un ministere, două sau trei PNL-ului. Ne vor da orice. Ideea că intrăm cu ei la guvernare şi îi validăm înseamnă pentru ei raiul pe pământ. Este exact ce aşteaptă şi ce îşi doresc de la noi”, se poate asculta într-o înregistrare publicată de Rise Project în care Dan Barna explică de ce nu e bine să intre USR la guvernare. 

Preşedintele USR se teme că în cazul în care ar intra la guvernare formaţiunea pe care o conduce ar ajunge să deconteze eventualele măsuri greşite ale Guvernului, iar ponderea lor în situaţia de acum e prea mică faţă de ceea ce ar putea fi după alegerile din 2020.

„Ei o să facă lucrurile tot cum ştiu să le facă. Lucrurile stau aşa. Dacă fac lucrurile bine, meritul e al PNL, dacă vor face rău, evident va fi din vina USR-ului. Adică nu trebuie să fim supergenii ca să ştim cum funcţionează lucrurile acestea. Plus că noi am intra ca parteneri minoritari, deşi alegerile ne-au arătat că suntem aproape acolo. Dacă intrăm după alegeri avem consistenţă şi suntem relevanţi.”

USR a anunţat joi seară noi condiţii pentru a sprijini la votul din Parlament Guvernul Orban. Pe lângă primele patru condiţii, enunţate, luni noapte, formaţiunea condusă de Dan Barna plusează cu alte cerinţe pe care le vor îndeplinite de liberali.

Pachetul legislativ trebuie să vizeze următoarele modificări:

1.Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi - esenţială pentru legitimitatea aleşilor locali şi recuperarea democraţiei la nivel local.

2.Adoptarea iniţiativei “Fără Penali în Funcţii Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

3.Desfiinţarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori.

4.Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziţia de comisar european ce revine României.

„Celelalte obiective legate de cuprinsul mandatului noului Guvern vor fi discutate cu premierul desemnat. De asemenea, pentru ca parlamentarii USR să-şi dea votul guvernului de tranziţie este nevoie ca din echipa guvernamentală să nu facă parte persoane fără pregătire, persoane cu probleme de integritate sau susţinători ai USL-ului de tristă amintire. România are nevoie de reforme reale şi profunde, nu doar de mimarea acestora şi de schimbarea unor baroni locali cu alţi baroni locali”, se mai arată în comunicatul USR, privind condiţiile pentru PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite