Preşedintele Parlamentului European, mesaj pro-Kovesi: Decizia de susţinere nu se schimbă. Mergem mai departe

Preşedintele Parlamentului European, mesaj pro-Kovesi: Decizia de susţinere nu se schimbă. Mergem mai departe

Summit Sibiu - Antonio Tajani - Klaus Iohannis / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Antonio Tajani a declarat, la Sibiu, că decizia Parlamentului European de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European rămâne valabilă, chiar dacă, după alegerile din 26 mai, componenţa legislativului european se va schimba.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Exista o continuitate administrativă .Parlamentul a decis, nu se schimbă decizia. Noi mergem mai departe”, a răspuns Tajani, întrebat de Adevărul dacă Laura Codruţa Kovesi va avea în continuare susţinerea Parlamentului European, chiar dacă după alegeri va rezulta o altă majoritate.  

 Negocierile privind desemnarea procurorului-şef european au ajuns la un impas, după ce Parlamentul European a susţinut nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum au decis comsiile LIBE şi CONT prin vot, în vreme ce Consiliul UE a susţinut numirea francezului Francois Bohnert, cel clasat primul la votul din COREPER (vot dat de ambasadorii statelor membre).
 
Consiliul UE şi-a reafirmat, la începutul lunii aprilie, susţinerea pentru candidatul francez la funcţia de procuror-şef european, după ce şi runda a treia de negocieri a eşuat. Consiliul spunea că negocierile pot continua după instalarea noului Parlament European.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: