Ambasada României la Washington salută anunţul Casei Albe privind întâlnirea dintre Iohannis şi Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis dă mâna cu Donald Trump la reuniunea NATO de la Bruxelles FOTO Facebook
Klaus Iohannis dă mâna cu Donald Trump la reuniunea NATO de la Bruxelles FOTO Facebook

Ambasada României la Washington a salutat anunţul oficial al Casei Albe privind întâlnirea la nivel înalt dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său român Klaus Iohannis.

„Întâlnirea care va avea loc la Casa Albă pe data de 9 iunie 2017 este rezultatul unei activităţi diplomatice lansate şi susţinute  imediat după începerea mandatului noului preşedinte al Statelor Unite“, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice a României de la Washington.

„Obiectivul nostru cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic este o vizită, o întâlnire între preşedintele României şi preşedintele Americii. România este un aliat semnificativ şi important pentru SUA în regiune şi chiar în plan global“, a declarat la începutul lui februarie anul acesta ambasadorul George Cristian Maior, citat în comunicat.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Statele Unite în perioada 4-9 iunie.

Pe 9 iunie, preşedintele român va fi primit la Casa Albă de Donald Trump.

Cei doi şefi de stat vor avea o întrevedere de lucru „pentru a discuta despre aprofundarea şi întărirea parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România“, potrivit unei declaraţii de presă date publicităţii de biroul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite