Alegerile pentru conducerea USR PLUS încep cu o amânare: Ar fi votat mai mulţi membri care nu aveau acest drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii pentru şefia USR P
Candidaţii pentru şefia USR P

USR PLUS anunţă că Biroul Naţional al formaţiunii a decis reluarea votului pentru conducerea partidului joi, 16 septembrie, după ce au fost întâmpinate probleme de ordin tehnic.

„Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situaţia unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să îşi fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Judeţene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi ora 14:00. 

Toţi membrii USRPLUS cu drept de vot îşi pot exercita votul din nou de mâine dimineaţă începând cu ora 10:00, , iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23.09, ora 10:00. Biroul Naţional reiterează faptul că au drept de vot toţi membrii care aveau cotizaţia plătita la zi la luna aprilie, data extragerii Registrului electoral”, transmite partidul.

USR PLUS anunţase miercuri dimineaţa că astăzi, 15 septembrie, este prima zi de vot pentru şefia partidului. În cursă s-au înscris copreşedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş, dar şi senatorul Irineu Darău.

Votul se desfăşoară online, prin intermediul unei platformei securizate, în două tururi, dacă niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină peste 50% din voturi în primul tur, a anunţat formaţiunea.  Potrivit sursei citate alegerile se vor desfăşura după cum urmează: 

„Turul 1 – start vot 15.sep. 10:00 am, stop vot: 22.sep. 10:00 am

Turul 2 – start vot: 23.sep. 10:00 am, stop vot: 30.sep. 10:00 am”. 

Potrivit comunicatului USR PLUS aproximativ 50.000 de membri vor vota noul preşedinte USR PLUS. Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti. În cadrul congresului, delegaţi ai filialelor din toată ţara vor alege şi membrii Biroul Naţional al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite