Alegeri prezidenţiale 2014. CCR, verdict în scandalul ofiţerului acoperit: Ponta poate candida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta                                                                                        Desen de Vali Ivan
Victor Ponta                                                                                        Desen de Vali Ivan

Judecătorii Curţii Constituţionale au analizat vineri contestaţia lui Gheorghe Funar referitoare la candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că ar fi fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001. CCR a decis ca Ponta rămâne în cursa prezidenţială.

UPDATE 16.00  Decizia CC a fost luată cu majoritatea de voturi.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins contestaţia formulată de domnul Gheorghe Funar privind legalitatea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central", se precizează într-un comunicat al Curţii.

„În urma dezvăluirilor publice făcute de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la ofiterul acoperit Victor Viorel Ponta, actualul premier şi candidat la alegerile prezidenţiale, în toată mass-media este dezbătut, pe larg, acest subiect. Dar, de la vorbe trebuie să se treacă la fapte. Pe cale de consecinţă, în ziua de 16 octombrie a.c., voi sesiza, cu acest caz, Curtea Constitutională a României, care este obligată să vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea Preşedintelui României.

Voi propune să fie acceptaţi si citaţi ca martori domnii Victor Viorel Ponta şi Traian Băsescu care deţine si probe testimoniale, arătate la televizor“, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Funar.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat vineri, înainte de şedinţă, că, în principiu, CCR poate bloca o candidatură.

„Nu ştiu dacă la ora aceasta se mai poate, dar în principiu lucrul acesta este posibil pentru că de aceea vin la noi, nu?“, a afirmat seful CCR, citat de Agerpres.

Citeşte şi:

Torpile de campanie: de la „Credeţi în Dumnezeu, domnule Iliescu?“ la căprioara lui Năstase şi candidatul 007

STRATEGII Aproape toate campaniile pentru alegerea preşedintelui au fost condimentate cu veritabile bombe electorale, de presă sau nu, care au avut darul de a hotărî rezultatul final al scrutinului. „Weekend Adevărul“ vi le prezintă pe cele care s-au dovedit mai eficiente

Gheorghe Funar a sesizat CCR, cerând verificarea legalităţii candidaturii lui Victor Ponta

Candidatul independent la Preşedinţie, Gheorghe Funar, a sesizat Curtea Constituţională, cerând instituţiei să decidă dacă premierul Victor Ponta a încălcat Constituţia şi să verifice legalitatea candidaturii acestuia după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că a fost ofiţer acoperit SIE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite