Alegerea lui Emil Constantinescu - Actiune populara cu baloane

"Emil! Emil! Emil! ", scandeaza o mie de delegati la Congresul de constituire a partidului Actiunea Populara (AP). "Emil" este Constantinescu, fostul presedinte al Romaniei, ales ieri presedintele


"Emil! Emil! Emil! ", scandeaza o mie de delegati la Congresul de constituire a partidului Actiunea Populara (AP). "Emil" este Constantinescu, fostul presedinte al Romaniei, ales ieri presedintele noului partid. "Emil" rade incantat de scandarile carora le-a dus dorul, e popular, coboara de pe scena Teatrului National si strange mainile celor care l-au votat. A fost singurul candidat. Din tavan, de fericire, se pravale peste adunare o avalansa de baloane cu sigla AP. Din difuzoare se aude imnul compus si interpretat de Cristian Paturca si Dr. Barbi (pe care Emil Constantinescu l-a trimis ambasador la Tunis). Ceva cu "intinde mana si ia puterea". Dupa trei ani fara patru zile, Emil Constantinescu se intoarce in politica. Pe 17 iulie 2000 anunta ca nu va mai candida la presedintie, nici pentru Parlament si nici nu va face un partid nou. "Scarbit" de politica, prezenta scuze romanilor pentru ca, din cauza tradarilor, nu a putut sa-si respecte promisiunile din campania electorala. De ieri, presedintele Emil Constantinescu si-a invins scarba si, in fruntea noului sau partid, promite sa faca un altfel de politica. "Vrem sa restabilim legatura cu Romania profunda, cu cetatenii ei. Nu vrem un "bigbrazar", vrem un dialog real cu oamenii", a declarat noul presedinte. Ce vor vorbi oamenii partidului cu alegatorii nu se spune nici macar in motiunea "Pentru o Romanie a cetatenilor, pentru o Romanie europeana". Pentru ca, scrie in document :"Nici un proiect politic nu poate fi tradus in fapt fara a avea acces la putere. Obiectivul nostru imediat este acela de a creste notorietatea partidului si increderea cetatenilor in capacitatea noastra de a le reprezenta interesele si aspiratiile". S-ar putea spune ca sloganul noului mod de a face politica este "Intai votati si dupa aceea veti vedea ce va asteapta". O singura propunere concreta a facut Emil Constantinescu : "Vom muta Romania de la periferia Europei in inima Europei". Partidul Actiunea Populara si-a ales ieri si Biroul Executiv si Consiliul National de Coordonare Politica - acesta din urma un altfel de CoCoPo de pe vremea guvernarii CDR. De altfel, desi presedintele Constantinescu a subliniat de nenumarate ori ca Actiunea Populara este un partid, el nu s-a sfiit sa marcheze continuitatea cu CDR: "Sunt sigur ca impreuna vom reusi", a incheiat el congresul. Cele doua structuri de conducere sunt prezidate tot de Emil Constantinescu. Actiunea Populara mai are si sapte vicepresedinti, multi dintre ei cu experiente politice pe la cate doua trei partide : Octavian Bot, George Serban, Decebal Traian Remes, Vlad Rosca, Zoe Petre, Danut Cornea si Max Badiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: