Adrian Năstase, pe blog: „Fiul meu cel mic cu greu a reuşit să scape de un dulău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Adrian Năstase FOTO Adevărul
Fostul premier Adrian Năstase FOTO Adevărul

Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul personal despre eutanasierea câinilor maidanezi, motivând că mai mulţi prieteni l-au „somat“ să abordeze acest subiect.

„Mai mulţi prieteni m-au «somat» să scriu ceva despre câinii maidanezi şi despre moartea tragică a lui Ionuţ. A fost cumplit ce s-a întâmplat, dar, la o scară mai mică, eventual cu consecinţe mai puţin dramatice, astfel de lucruri se petrec de mai mulţi ani, în special în Bucureşti“, scrie Năstase, pe blog.

Acesta susţine că nu există o „voinţă de rezolvare civilizată, dar radicală“ pentru a rezolva o problemă care, arată el, l-a afectat şi pe fiul său.

„Mihnea, fiul meu cel mic, mi-a povestit aseară că a reuşit cu greu să scape de un dulău de vreo cincizeci de kilograme pe o stradă din centrul Bucureştiului, mergând la un prieten. Lucrurile astea se petrec continuu, fără să existe o voinţă de rezolvare civilizată, dar radicală“, a explicat Adrian Năstase.

Năstase afirmă că, în perioada în care a fost premier, a avut un punct de vedere pe această temă.

„Părerea mea, în primul rând ca premier, am exprimat-o în Ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 115 din decembrie 2001, referitoare la programul de gestionare a câinilor fără stăpân.  Vă rog să citiţi textul ordonanţei. Veţi găsi acolo şi obligaţia administraţiei locale de a înfiinţa servicii specializate de gestionare a acestei probleme şi obligaţia amenajării adăposturilor pentru câini, inclusiv obligaţia de a se încadra câte un medic veterinar pentru asistenţa de specialitate. Sunt prevăzute condiţiile pentru capturarea şi transportarea câinilor în adăposturi, cazarea lor pentru un interval de 7 zile (modificat în 14 zile apoi înapoi în 7 zile). Pentru câinii bolnavi cronici sau incurabili se prevedea eutanasierea imediat ce erau aduşi în adăposturi.“, a detaliat fostul premier.

 Totodată, Năstase afirmă că el însuşi a încercat să ofere un exemplu, adoptând un câine.

„Eu am încercat să dau un exemplu în acea perioadă. Poate vă amintiţi că am adoptat un maidanez – Ralph – pe care toată familia l-a iubit  şi care a trăit până de curând“, a mai scris Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite