Întoarce armele UDMR? Formaţiunea condusă de Kelemen Hunor va vota pentru demiterea lui Tudorel Toader

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor - FOTO Eduard Enea
Kelemen Hunor - FOTO Eduard Enea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat luni că partidul său va vota în favoarea moţiunii depuse la Senat împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, precizând că este „inacceptabil” să dai ordonanţe de urgenţă pe domeniul Justiţiei.

Liderul UDMR spune că argumentele partidului sunt aceleaşi ca şi la votul din Camera Deputaţilor, tot în favoarea moţiunii, precizând că OUG 7 „nu e un demers corect”.

„Astăzi, în grup, colegii mei de la Senat au votat în unanimitate că vor susţine moţiunea împotriva ministrului Justiţiei. Argumentele noastre sunt la fel cum erau la Camera Deputaţilor - Ordonanţa de Urgenţă 7. Nu este un demers corect din partea ministrului, după ce un an şi jumătate - doi nu a venit să susţină un punct de vedere la Parlament, după ce Parlamentul a votat nişte amendamente la cele trei legi ale Justiţiei, nu vorbim de codurile penale, el vine şi întoarce totul spre o altă direcţie, după care vine cu o altă ordonanţă de urgenţă şi iarăşi schimbă tot ce a schimbat prin Ordonanţa 7 sau aproape tot”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Acesta a mai afirmat că pe domeniul Justiţiei este „inacceptabil să dai” ordonanţe de urgenţă, amintind că a avut aceeaşi poziţie şi la OUG 13 din 2017.

„Din punctul nostru de vedere, în domeniul Justiţiei nu trebuie să dai ordonanţe de urgenţă, este inacceptabil aşa ceva, am spus şi în 2017 legat de Ordonanţa 13, am spus şi mai târziu. Deci votul colegilor noştri când se va vota, miercuri, va fi pentru moţiunea împotriva domnului ministru Toader”, a spus Kelemen Hunor.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iniţiată de PNL şi USR, urmează să fie dezbătută şi votată miercuri în plenul Senatului, după ce luni votul acesteia s-a amânat din lipsă de cvorum.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, referindu-se la ordonanţele pe tema codurilor penale, că ministrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată. Dragnea a precizat că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite