Începe bătălia în UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o lună şi jumătate înainte de Congresul UDMR, candidaţii la şefia Uniunii au lansat deja prima serie de atacuri reciproce. Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter l-a acuzat pe contracandidatul său Kelemen Hunor, ministrul Culturii, că este privilegiat în campania electorală pentru preşedinţia formaţiunii.

„Să nu promitem favoruri, să nu intimidăm. (...) E normal, dacă vorbim de egalitate de şanse, să nu folosim aparatul UDMR în campanie sau, dacă îl folosim, să îl folosim toţi, pe bază de egalitate", a reamintit Eckstein regulile jocului. El s-a plâns că „liderii de filiale sunt cu frica în sân" şi a calificat situaţia ca „absolut nepotrivită".

Kelemen Hunor a replicat imediat spunând că discursul concurentului său nu este decât „demagogie ieftină". „Nu se poate vorbi de intimidare, nimeni nu a intimidat pe nimeni. Nu văd niciun lider UDMR cu frica în sânge şi nu cred că sunt oameni care pot fi influenţaţi şi care pot fi intimidaţi. Eu nu prea vorbesc despre domnul Eckstein fiindcă nu am despre ce vorbi", a afirmat Kelemen Hunor.

În afară de cei doi candidaţi, în competiţia pentru preşedinţia UDMR a intrat şi liderul deputaţilor Uniunii, Olosz Gergely, care a pledat pentru o reformă de „profunzime" în cadrul formaţiunii. Olosz Gergely şi Eckstein Kovacs Peter au semnat un cod etic pentru desfăşurarea alegerilor, menit să asigure corectitudinea campaniei electorale interne.

Rezultatul alegerilor pentru şefia UDMR este aşteptat de PSD şi de PNL, care speră că noul lider al Uniunii va deschide uşa tratativelor pentru o eventuală trecere în Opoziţie.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite