Încă un pas spre Referendumul pe Justiţie. Surse: Iohannis a stabilit cu Ludovic Orban strategia electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL Ludovic Orban au stabilit, marţi, la Cotroceni,  strategia electorală pentru referendumul pe Justiţie, susţin surse politice pentru Adevărul. Iohannis şi Orban se vor întâlni din nou săptămâna viitoare pentru a discuta, concret, despre întrebarea de pe buletinul de vot.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seara, la dezbaterea organizată în cadrul festivalului „One World Romania“, că este „aproape sigur“ că va declanşa referendumul pe Justiţie concomitent cu alegerile europarlamentare din mai. „Lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate“, a cerut preşedintele.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PNL susţine referendumul pe teme de Justiţie, dacă preşedintele Klaus Iohannis va demara consultarea populară odată cu alegerile europarlamentare din luna mai.

Şeful statului va participa sâmbătă la Gala Premiilor TNL , unde îi va primi premiul „Garantul democraţiei”, pentru că, prin activitatea sa, „oferă garanţia că respectarea statului de drept şi apărarea democraţiei sunt valori esenţiale".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite