În politică şi în război orice este posibil. Până la un punct

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: www.aktual24.ro
Sursa foto: www.aktual24.ro

În stilul toxic deja consacrat, partidul care a ţinut România captivă în subdezvoltare şi sărăcie timp de trei decenii a început o campanie de bannere după chipul şi asemănarea sa: mincinoasă şi abuzivă.

Şi nu, acest editorial nu are legătură cu faptul că mesajul din afişe este o minciună sfruntată despre partidul din care fac parte. Ci cu faptul că abuzează de o emoţie cu care nimeni nu trebuie să se joace, manipulează în cel mai josnic mod cu putinţă şi calcă în picioare speranţele a milioane de români. 

Ca să fie clar din capul locului: pensiile vor creşte. Poate nu cu cât i-au păcălit unii pe pensionari, pe hartie, dar VOR CREŞTE. 

Imaginea pentru care PSD plăteşte ca să o planteze în toate oraşele mari (şi nu numai) reprezintă tot ceea ce a însemnat acest partid pentru România: minciună, tupeu, manipulare, obrăznicie, lipsă de scrupule. Această gaşcă nu are efectiv ce să spună despre ce poate face pentru români. Pentru că românii au văzut pe propria lor piele ce au însemnat 3 ani de guvernare roşie, cu tot cu acel fantasmagoric program de guvernare, şi văd în continuare rezultatele dezastruoase ale administraţiilor locale din acest partid. 

Cu ce slogan să vină PSD astăzi? 

  • Vom relansa economia - după ce aţi distrus-o sistematic ani la rând, lăsând bombe cu ceas în bugetul ţării?
  • Vom susţine antreprenorii şi mediul de afaceri - după ce aţi fost duşmanul lor, de la amânarea cu lunile şi anii a rambursărilor de TVA şi a plăţii aferente concediilor medicale, la legi precum infama OUG 114, care au aruncat în aer planurile oamenilor de business cinstiţi şi plătitori de taxe, preţurile la energie şi, în general, orice şansă să avem un capital autohton competitiv? 
  • Vom garanta libertatea justiţiei - aceeaşi pe care aţi fost la un pas să o îngenunchiaţi
  • Vom creşte nivelul de trai - după ce aţi dus inflaţia la cel mai înalt nivel din UE, aproape dublu faţă de media europeană, sărăcind românii, mai ales cei cu venituri fixe, cum sunt pensionarii pe care îi minţiţi de ani şi ani de zile? 
  • Vom construi autostrăzi - după ce aţi avut cel mai redus nivel din istorie al investiţiilor publice în anii roşii de guvernare? 
  • Vom construi spitale, creşe, şcoli - după ce peste 3 ani nu aţi turnat nici măcar o fundaţie

Ce ar putea să scoată în faţă acest partid într-o campanie pe bune? Poate pe Carmen Gaz? Pe Dragnea infractorul? Viorica Vasilica? Poate un slogan despre bâtele şi gazele din 10 august? Sau despre OUG 13 şi încercările permanente de capturare a justiţiei? 

Vedeţi, oameni buni? E imposibil ca acest partid să mai poată veni cu ceva credibil, orice, în faţa românilor de care şi-au bătut joc necontenit. Aşa că vin cu aceste afişe abjecte, probabil doar începutul unei campanii murdare, prin care acest partid va încerca să-i îndepărteze pe români de politică şi să îi determine să absenteze de la vot. Adică 2016 reloaded. E singura lor şansă: sa îi ţină pe români acasă.

Dincolo de minciuni, dincolo de faptul că PNL vrea creşterea pensiilor şi că PNL va creşte pensiile, atât cât economia şi bugetul pot duce, în plină criză mondială, dincolo de realitatea că PNL a dublat alocaţiile anul trecut (şi ultimele trei dăţi) în timp ce alţii spărgeau banii pe tunuri şi pomeni, adevărul este că românii s-au săturat de această retorică. S-au săturat de minciună, manipulare şi mizerie. S-au săturat de analfabeţi în funcţii publice, trădători de neam şi ţară, politruci demagogi după care nu rămâne nimic. 

Şi aşa cum ei insistă să nu înţeleaga votul românilor de la alegerile de anul trecut, şi românii vor insista să le dea aceeaşi lecţie. Aşa se va face România bine. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite