LIVE VIDEO San Francisco Simphony şi "Voix de la nature" a lui Enescu, în direct, pe adevarul.ro, de la ora 19.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, de la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului va urca din nou celebra San Francisco Simphony, sub bagheta dirijorului Michael Tilson Thomas. Programul va cuprinde lucrări de Enescu, Adams şi Beethoven şi va fi transmis în direct pe adevarul.ro.

De când a devenit director muzical în 1995, Michael Tilson Thomas (MTT) a făcut parte din procesul de transformare al Orchestrei Simfonice San Francisco (SFS) într-unul dintre cele mai mari ansambluri din lume. El a sporit reputaţia internaţională a orchestrei şi a extins publicul pentru muzica clasică. Sub conducerea sa, SFS a expus muzica compozitorilor americani, a câştigat unsprezece premii Grammy – şapte pentru ciclul de Mahler – şi a creat Keeping Score, o serie revoluţionară multianuala PBS şi proiecte multimedia care au făcut muzica lui Beethoven, Ives, Mahler şi alţi maeştri, mai accesibilă pentru oameni de toate vârstele şi de orice educaţie muzicală.

Michael Tilson Thomas (foto jos) a început colaborarea cu SFS în 1974, când a realizat prima din mai multe apariţii ca dirijor invitat cu orchestra. Întotdeauna un favorit în San Francisco, a fost numit succesorul lui Herbert Blomstedt ca director muzical al SFS. În sezonul inaugural 1995-1996, MTT inclus o lucrare americană pe aproape fiecare program şi a încheiat sezonul cu un festival american, o celebrare de două săptămâni de muzică americană. 

image

În anul 2000, împreună cu SFS a organizat 12 concerte la American Mavericks Festival care au celebrat patrimoniul muzical al secolului XX din America şi au reluat conceptul cu noi compozitori şi concerte pentru orchestră în San Francisco şi în Statele Unite. Alte festivaluri lăudate, printre altele, au explorat muzica lui Stravinsky, Prokofiev, Wagner, şi a Teatrului Evreiesc American. În timpul mandatului său, Michael Tilton Thomas a creat un echilibru între muzica contemporană şi repertoriul clasic, colaborând cu muzicieni diverşi de la Yo-Yo Ma până la membrii trupei Grateful Dead.

 În plus faţă de conducerea SFS, MTT este Directorul Artistic fondator al New World Symphony Miami, Academia Orchestrală a Americii pentru absolvenţii cei mai talentaţi de la Conservator. În 2011, MTT şi New World Symphony au sărbătorit deschiderea New World Center Miami, o academie de artă cu tehnologie avansată şi o sală de concerte proiectată de Frank Gehry.

El a fost, de asemenea, consilier artistic al YouTube Symphony Orchestra în 2009 şi 2011, ansambluri formate din muzicieni din 33 de ţări selectate în întregime on-line. MTT a dirijat concertul de debut al orchestrei la Carnegie Hall în 2009 şi concertul din Sydney în 2011, care a fost vizualizat on-line de treizeci şi trei de milioane de oameni, cei mai mulţi spectatori ai unui eveniment muzical în istoria internetului.

Din 1987 până în 1995, înainte de asumarea rolului său în San Francisco, el a fost dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Londra. El menţine o relaţie strânsă cu orchestra ca Dirijor Invitat Principal.

SAN FRANCISCO SYMPHONY

Mari orchestre ale lumii

Ora 19:30  Sala Mare A Palatului

Dirijor: Michael Tilson Thomas

Program:

Enescu – „Voix de la nature“

Adams – „Absolute Jest“ cu participarea Cvartetului „St. Lawrence“

Beethoven – Simfonia nr. 3 in Mi bemol Major op. 55 „Eroica“

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite