Victor Ponta, audiat la DNA în dosarul Tel Drum. „E prost pe bune Dragnea. Nu i-am făcut nimic. Nu ştiu de ce tot minte, cred că din prostie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta la DNA/ Foto: Inquam Photos, Liviu Florin Albei
Victor Ponta la DNA/ Foto: Inquam Photos, Liviu Florin Albei

Fostul premier la României Victor Ponta s-a prezentat vineri la sediul DNA unde, conform unor surse judiciare, citate de Agerpres, urmează să fie audiat în dosarul Tel Drum.

Update 15.15 La ieşirea din sediul DNA unde a fost audiat în dosarul Tel Drum, Victor Ponta a avut un atac dur la adresa actualului preşedinte PSD, Liviu Dragnea, ce în trecut l-a acuzat că ar fi unul dintre denunţătorii săi.

"E prost pe bune, Dragnea. Nu i-am făcut nimic. Nu ştiu de ce tot minte, cred că din prostie.", a afirmat fostul premier.

M-au întrebat un singur lucru, dacă mă simt ameninţat de Dragnea cu hârtiile alea şi le-am spus că nu. S-a lămurit chestia asta, că nu am formulat niciun denunţ, s-au lămurit şi avocaţii, sunt şase avocaţi foarte drăguţi. A durat mult partea de redactare (...). E prost, pe bune, Dragnea, că chiar nu i-am făcut nimic. De ce minte despre mine? Chiar mă enervează” a spus Ponta la ieşirea de la DNA.

Întrebat dacă îşi menţine opinia că Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaţilor, dar şi de la şefia PSD, Dragnea a spus, ironic: "A, nu, trebuie să rămână acolo până se înţelege cu Kovesi şi cu Iohannis, că aţi văzut ce prieteni sunt".

De asemenea, fostul premier a fost întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la DNA, despre acuzaţiile fostului deputat Vlad Cosma privind măsluirea de către procurori a dosarului "Tony Blair", în care el este cercetat alături de Sebastian Ghiţă. "Bineînţeles că a fost măsluit, este evident că a fost măsluit dosarul", a susţinut Ponta.

Ştirea iniţială: ”Poate o să-mi aducă noroc, că aţi văzut că martoriii în dosarul ăsta, unul e şef la ANCOM, unul e ministru de Finanţe”, a afirmat Ponta la sosirea la DNA,

Cu o zi în urmă el a prezentat documentele care atestă că a fost chemat ca martor la DNA în dosarul lui Liviu Dragnea şi l-a acuzat pe liderul-social democraţilor că a minţit când a spus că el l-a denunţat. De asemenea, Ponta spune că Dragnea are un „plan pervers” prin care îngroapă PSD, „ca să scape cu banii de la Tel Drum”.

"Am primit dovada scrisă: am fost chemat ca martor la DNA - nu am depus niciodată niciun denunţ contra nimănui - iarăşi Dragnea a minţit cu neruşinare! Credeţi că îşi dă demisia?”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Joi, fostul premier Victor Ponta a anunţat că a primit dovada scrisă că a fost chemat ca martor la DNA şi, în aceste condiţii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să-şi ceară scuze imediat pentru "minciunile" spuse la adresa lui. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la începutul lunii februarie, că Victor Ponta s-ar fi aflat printre denunţătorii de la DNA. "Turnătorii din dosare îi ştiu. Şova, Ponta, Niţulescu şi mai sunt şi alţi câţiva. Nu vreau să îi fac vedete. O să discutăm despre asta", afirma Dragnea. 

Dosarul Tel Drum

Acesta este cel de-al treilea dosar în care preşedintele Camerei Deputaţilor este pus sub acuzare de procurorii DNA, în această instanţă acuzaţiile sunt de constituirea unui grup infracţional organizat, fraude europene şi abuz în serviciu. 

Faptele ar fi fost comise în calitate de  preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, funcţie pe care Dragnea a ocupat-o în perioada 2000-2012. 

Ancheta are legătură cu modul în care societatea Tel Drum a primit contracte finanţate din fondurile publice naţionale sau europene. Societatea este controlată prin intermediul unor acţuni la purtător. Alte opt persoane au fost puse sub acuzare în acest caz, afacerişti, funcţionari şi directori în cadrul CJ Teleorman. Cele mai cunoscute nume sunt cele ale lui Marian Fişcuci, primul acţionar al firmei Tel Drum şi al fostului consilier judeţean din Teleorman, Petre Pitiş

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite