Verdict: concedieri ilegale la Bechtel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bechtel a trimis în şomaj, în luna februarie, 1.000 de oameni
Bechtel a trimis în şomaj, în luna februarie, 1.000 de oameni

Compania Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, nu a respectat procedura impusă de lege în ceea ce priveşte iniţierea concedierii colective a circa 1.900 de angajaţi, se arată într-un raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, dat ieri publicităţii.

Astfel, în contradicţie cu iniţierea procedurii de concediere colectivă, Bechtel a hotărât şi să trimită în şomaj tehnic 957 de lucrători, începând de la 1 februarie, până la 30 aprilie 2010.

„Cele două intenţii exprimate de angajator, respectiv concedierea colectivă, în paralel cu menţinerea personalului plătit în şomaj tehnic, sunt contradictorii, indicând că nu există la nivelul conducerii o preocupare reală pentru ieşirea din situaţia-limită prezentată", a subliniat Emilian Roşca, inspector-şef al ITM Cluj.

În replică, Bechtel susţine că toţi paşi prevăzuţi de legislaţia muncii au fost respectaţi. „Am primit raportul de la ITM Cluj, pe care acum îl analizăm şi vom trimite cât de curând un răspuns instituţiei. Noi am respectat toţi paşii legali impuşi de procedura de concediere colectivă", a declarat Bogdan Sgârcitu, purtătorul de cuvânt al Bechtel. Pe baza raportului ITM, sindicatele pot acţiona în judecată Bechtel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite