Un ultim omagiu pentru pilotul Ion Dobran. Bucureştiul va fi survolat de avioane de vânătoare

Un ultim omagiu pentru pilotul Ion Dobran. Bucureştiul va fi survolat de avioane de vânătoare

Foto Wikipedia

Forţele Aeriene Române au transmis că o formaţiune de aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” va survola partea de sud a Bucureştiului, duminică, în jurul orei 14.00, pentru a acorda un ultim omagiu pilotului de avioane de vânătoare Ion Dobran.

Ion Dobran este un erou al celui de-Al Doilea Război Mondial şi a murit, vineri, pe 24 septembrie, la vârsta de 102 ani.

„Îşi va continua zborul nestingherit şi după trecerea la cele veşnice, urmându-şi visul ce l-a călăuzit o viaţă”, transmit Forţele Aeriene Române.

Legendarul erou al aerului, pilotul Ion Dobran a participat la 340 de misiuni, 74 de lupte aeriene şi a avut 10 victorii aeriene confirmate, 3 probabile şi un avion distrus la sol, fiind, până în ultimul moment al vieţii, un veritabil militant al păstrării memoriei camarazilor care şi-au dat viaţa pentru patrie. 

A fost doborât de trei ori, dar a scăpat cu viaţă şi fără răni grave. El a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările