Tânăr român, înjunghiat mortal la Londra. „L-am adus aici pentru un viitor mai bun. Acum, se întoarce în România într-un sicriu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un tânăr de 16 ani din România a murit după ce a fost înjunghiat, pe data de 30 decembrie, pe o stradă din Londra, în zona Hillingdon. Mama băiatului spune că fiul ei „era un băiat cuminte, nu era agresiv”. Acum femeia, care mai are un băieţel, vrea să se întoarcă neapărat în ţară, deoarece, spune ea,  Londra „nu este un loc bun pentru a creşte copii”.

„Nu a venit niciodată acasă bătut, nu i s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Apoi, a fost ucis. L-am adus aici când avea şapte ani pentru a avea un viitor mai bun. Acum, se întoarce în România într-un sicriu. Îi plăcea muzica, se uita la filme şi se juca foarte mult cu fratele său mai mic”, a declarat femeia,  potrivt The Sun

Mama băiatului a precizat pe de altă parte că fiul său nu a făcut vreodată parte din vreo bandă.

„Simt că vreau să fug din această ţară şi să mă întorc în România cu copilul pe care mi-a mai rămas. Am vrut să ne mutăm din Londra înainte de a fi ucis, că nu este sigur. Nu este un loc bun pentru a creşte copii. Nu mă voi întoarce aici şi îi sfătuiesc pe cei cu copii să se mai gândească dacă vor să se mute aici”, a mai spus femeia.

Acum, fratele mai mic al băiatului îi simte lipsa.

„Bineînţeles că fratele lui nu înţelege de ce nu este cu noi, ceea ce este sfâşietor. A continuat să ne întrebe când se va întoarce acasă. Nu am crezut niciodată că ni se va întâmpla aşa ceva. Avem locuri de muncă şi propria noastră casă. Nu suntem deloc dintr-o familie rea. Este foarte greu de înţeles de ce s-a întâmplat asta. S-a chinuit să-şi facă prieteni la şcoală şi s-a chinuit să-şi facă prieteni încă de când era copil. Avea nevoie de ajutor şi nimeni nu l-a ajutat”, a spus femeia care a precizat că băiatul a fost diagnosticat cu ADHD în România.

În acest caz, un băiat de 16 ani a fost chemat să se prezinte astăzi la Tribunalul pentru Tineret Ealing, acuzat de uciderea tânărului român.

O pagină GoFundMe creată pentru a strânge fonduri pentru ca familia să poată acoperi cheltuielie pentru ce ţin de repatrierea băiatului a strâns deja peste 8.000 de lire sterline. 

Claudia Martonfi, cea care a înfiinţat pagina, a scris: „Familia este devastată şi nu sunt suficiente cuvinte pentru a-i alina, când cei mai mulţi dintre noi ne pregăteam să sărbătorim un An Nou, lumea lor s-a destrămat odată cu moartea fiului lor”

Potrivit La Met anul 2021 a fost cel mai sângeros an de la al Doilea Război Mondial, cu 30 de adolescenţi înjunghiaţi mortal. Cifrele arată că violenţa a scăzut cu mai mult de un sfert în timpul lockdownului în Londra, dar numărul de crime a crescut.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite