Un nou caz de inconştienţă: Tânăr atacat de urs după ce s-a apropiat la 2 metri ca să-l fotografieze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urşii în momentul de faţă Foto: Captură video
Omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urşii în momentul de faţă Foto: Captură video

Un nou caz de inconştienţă totală care se putea sfârşi tragic. Un tânăr a fost filmat pe Transfăgărăşan în timp ce se apropia de un urs care se afla pe marginea şoselei pentru că voia să-i facă o fotografie.

Norocul său a fost că ursul s-a oprit la timp şi nu a continuat atacul. Salvamontiştii atrag atenţia că oamenii nu trebuie să se apropie de urşi şi nici să-i hrănească.

În imagini se vede cum bărbatul se apropie nepermis de mult de animal, încearcă să-i  facă o poză cu telefonul mobil, dar animalul se sperie şi se repede spre bărbat.

Câţiva şoferi au încercat să-l atenţioneze:

Bărbat: „Auzi, auzi, băiatu. Sunt jandarmi mai sus.“

Bărbat: „Uite, uite prostu. Uite. Prost esti, mă! Bă, eşti prost rău de tot, cumetre“

„Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urşii în momentul de faţă. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – şi avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face. Şi atunci, desigur, „ursul ar fi fost de vină” şi ar fi fost împuşcat. Probabil că au citit şi urşii ordonanţa asta 81, şi de când a fost adoptată, din fericire, nu a mai fost niciun caz grav, niciun om rănit de urs. Dar, comportându-se aşa, nu fac altceva decât să distrugă şi mai mult situaţia care există. E incontestabil, urşii coboară din pădurile lor pentru că sunt atraşi de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze. Omul acela nu a fost rău intenţionat, voia o poză cu un urs. Mă bucur că ceilalţi oameni nu au fost de acord cu el şi i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp”, a declarat Cristina Lapis, fondatorul sanctuarului de urşi din Zărneşti, pentru Digi 24.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite