Un bărbat condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în decembrie 1989, prins de autorităţile din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Araba, un bărbat în vârstă de 50 de ani care era dat în urmărire internaţională după ce în 2002 a fost condamnat la 12 de închisoare pentru o crimă comisă în decembrie 1989, a fost prins, marţi, de autorităţile din Londra. Acesta va fi adus în ţară în această seară, urmând să fie încarcerat.

Potrivit unui comunicat emis Poliţia Română, Marcel Araba, a fost prins de autorităţile din Marea Britanie pe 19 mai, după care a fost preluat de o echipă de poliţişti români care îl vor aduce în România miercuri seara, urmând ca acesta să fie încarcerat pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea primită în 2002. 

Potrivit regulamentului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, bărbatul va fi încarcerat la penitenciarului cel mai apropiat de domiciliul său.

Araba, care făcea parte din categoria urmăriţilor „most wanted”, a fost depistat în cadrul operaţiunii „Infra-Red” declanşate de Interpol pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel internaţional pentru comiterea de fapte cu pericol social deosebit.

Marcel Araba a fost dat în urmărire internaţională după ce, în 2002, a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru omor. Acesta a fost trimis în judecată după ce în noaptea de 26 spre 27 decembrie 1989, împreună cu alte două persoane, l-a lovit în cap cu un ciocan pe un alt bărbat. Acesta din urmă a decedat, astfel că cei trei au fost anchetaţi pentru omor.

Ulterior, Araba s-a ascuns, poliţiştii având informaţii că ar folosi o identitate falsă pentru a nu fi găsit.

În cursul anului 2014, poliţiştii români au transmis autorităţilor din Marea Britanie, prin canalele de comunicare poliţienească internaţională, date referitoare la locul unde acesta s-ar fi putut afla. Astfel, Marcel Araba a fost depistat de poliţiştii englezi, iar marţi a fost preluat de autorităţile române, care l-au escortat în ţară pentru executarea pedepsei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite