Tudose trimite Corpul de control la Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, după reclamaţiile sindicaliştilor

Tudose trimite Corpul de control la Institutul Naţional de Fizica 
Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, după reclamaţiile sindicaliştilor

Premierul Mihai Tudose, FOTO- gov.ro

Premierul Mihai Tudose a anunţat, marţi, după întâlnirea pe care a avut-o în cursul dimineţii cu sindicaliştii din cercetare, că va trimite Corpul de control la Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, după ce sindicaliştii au reclamat că nu există dialog cu conducerea instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-ministrul i-a solicitat ministrului Cercetării să conceapă rapid un plan de măsuri pentru eficientizarea activităţii institutelor de cercetare.

”În cadrul întrevederii, premierul şi-a exprimat susţinerea Guvernului pentru activitatea de cercetare şi deschiderea în ceea ce priveşte continuarea dialogului cu sindicatele de profil şi facilitarea parteneriatului acestora cu instituţiile statului. Acesta a menţionat că îşi doreşte ca domeniul cercetării să devină mult mai aplicat pentru mediul economic astfel încât să aducă plusvaloare”, potrivit Executivului. 

Reprezentanţii sindicatelor au evocat necesitatea trecerii mai multor institute de cercetare în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării. De asemenea, au solicitat premierului modificarea legislaţiei în aşa fel încât să permită un acces mai facil al evaluatorilor străini la contracte cu institutele de cercetare.

În acest context, premierul a cerut ministrului Cercetării, Lucian Georgescu, ca într-un timp cât mai scurt, să conceapă un plan de măsuri şi să vină cu propuneri în ceea ce priveşte modificarea cadrului legislativ pentru corectarea disfuncţionalităţilor şi eficientizării activităţii institutelor de cercetare, eliminarea barierelor birocratice şi facilitarea accesului acestora la contracte, atât cu parteneri străini cât şi cu cei români.

Totodată, Tudose a afirmat că va trimite Corpul de control la Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, după ce sindicaliştii au reclamat faptul că nu există dialog cu conducerea instituţiei.  

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare–Proiectare din România (FSLCPR) şi cu cei ai Institutului Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiaţiei, ministrul Cercetării şi consilierul onorific al premierului, Şerban Valeca.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările