Taliban afgan declarat indezirabil în România. SRI: Acesta a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul ar fi fost membru activ al trupelor talibane afgane FOTO AP
Tânărul ar fi fost membru activ al trupelor talibane afgane FOTO AP

Un tânăr afgan a fost declarat indezirabil în România şi nu are voie să intre în ţara noastră pentru o perioadă de 10 ani. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este însă definitivă, putând fi atacată la Curtea Supremă. Serviciul Român de Informaţii a precizat că a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan.

Afganul Noor Rahman Niazi, alias Niazi Noorahman, a intrat ilegal în România în 2015 şi a cerut să primească aici statutul de refugiat

Serviciile de informaţii au documentat activitatea lui şi au considerat că prezenţa sa în România prezintă un risc pentru securitatea naţională, arată surse din cadrul anchetei, conform news.ro.

Astfel, Serviciul Român de Informaţii a cerut Curţii de Apel Bucureşti expulzarea acestuia. Magistraţii au admis cererea SRI şi au decis expulzarea cetăţeanului afgan care are statutul de indezirabil pe o perioadă de 10 ani. 

„În cauză au rezultat indicii temeinice că cetăţeanul afgan a desfăşurat activităţi ce constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea Supremă.

De altfel, SRI a emis un comunicat de presă îm care precizat că bărbatul de origine a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan, iar, după sosirea în România, el a menţinut legătura cu membrii grupării din Afganistan.

„În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că N.R.N. a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Acesta a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă, care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan. După sosirea în România, el a menţinut legătura cu membrii grupării din Afganistan, aceştia continuând să-şi exercite influenţa asupra solicitantului de azil din România”, scrie în comunicatul Serviciului Român de Informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite