ştefan Racoviţă a confecţionat 500 de insigne cu figura lui Cuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 51 de ani, este din Iaşi şi are ca pasiune de suflet tricolorul României. ştefan Racoviţă a început să colecţioneze şi să confecţioneze diverse insigne cu tricolor după ce, în urmă

Are 51 de ani, este din Iaşi şi are ca pasiune de suflet tricolorul României. ştefan Racoviţă a început să colecţioneze şi să confecţioneze diverse insigne cu tricolor după ce, în urmă cu 16 ani, a fost plecat în străinătate şi dorul de ţară l-a marcat foarte mult. Când s-a întors în România, a hotărât să-şi pună pasiunea într-o formă prin care şi alţii să poată avea aproape steagul ţării. Acasă, el are cele trei culori chiar şi în Biblie, ca semn de carte şi lângă icoană. Îşi aminteşte cum încă din copilărie preţuia tricolorul, iar la istorie avea numai 10. Acum regretă că românii nu sunt la fel de patrioţi ca americanii, care îşi preţuiesc însemnele naţionale foarte mult, dar speră ca, în timp, atitudinea românilor să se schimbe. În acest an, pentru serbarea Zilei Unirii, ştefan Racoviţă a confecţionat 500 de insigne pe care vrea să le vândă în Piaţa Unirii, la un preţ modic, de 10 mii/bucata, astfel încât toţi cei prezenţi să poată avea lângă inimă steagul naţional. Fiecare insignă are câte o poză a lui Alexandru Ioan Cuza, înconjurată de o panglică tricoloră. Pentru realizarea lor, autorul a îmbinat tehnologia modernă cu maşina de cusut şi lucrul manual - a luat din revistele de istorie poza cu Alexandru Ioan Cuza, a multiplicat-o cu ajutorul calculatorului şi apoi le-a listat, a cusut panglica tricoloră la maşina de cusut, pentru a-i da o formă de floare, şi apoi a lipit-o manual pe bucăţi de carton, de care a ataşat bolduri. Deşi pentru realizarea acestor insigne scoate bani din buzunarul propriu, ştefan Racoviţă nu se plânge.
El spune că face insignele din pasiune, pentru că îi place să îi vadă pe ceilalţi purtându-le în piept, şi nu pentru câştig, căci banii pe care îi câştiga din alte activităţi îi ajung să trăiască.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite