Sfaturile proxenetului care le promitea tinerelor o operaţie estetică dacă se prostituau în salonul său: „Trebuie să-i faci să vină la tine din vorbe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva Sursa: Mediafax
Foto arhiva Sursa: Mediafax

Câştiguri mari de bani, cazare în Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice, erau promisiunile pe care un proxenet le făcea unor tinere care aveau nevoie de bani. „Atenţie mare la cum şi ce vorbeşti. La intonaţie, la felul cât de cald îi vorbeşti şi să vorbeşti la dumneavostră cu ei. Fii calmă şi dulce la vorbă”, acestea erau sfaturile proxenetului.

„Ofertă în Iaşi (Romania):  Salon de lux, cu clientelă fidelă formată în 10 ani, vă propune o colaborare pe perioadă scurtă sau lungă pentru postul de maseuză. Câştiga 200-300 euro/zi (3.000 - 5.000 euro/lună) în functie de numărul de zile şi ore lucrate. Nu trebuie experienţă sau specializare (la salon beneficiati de iniţiere). Ofertă serioasa. Cazare asigurată”, era unul din mesajele pe care un cuplu de proxeneţi din Iaşi racolau fete pentru a fi prostituate. Iniţial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întreţină raporturi sexuale cu clienţii.

Detaliile apar în dosarul în care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au reţinut pe soţii Gabriela şi Mugurel Mihai Zarughevici. Acuzaţiile: trafic de minori în formă continuată şi proxenetism în formă continuată. Alte trei persoane mai sunt cercetate în această anchetă.

Soţiei, „Vreau să fii omul meu de încredere”

Procurorii DIICOT au explicat că modul de recrutare se realiza prin anunţuri în presă, inclusiv printr-o aplicaţie de anunţuri online, tinerele fiind recrutate atât din România, cât şi din Republica Moldova. După ce erau recrutate, tinerele erau plasate soţiei care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienţilor şi remunerarea fetelor. Afacerea a pornit într-un salon de masaj, dar ulterior o parte din fete au fost mutate în apartamente din Iaşi, iar clienţii erau găsiţi cu ajutorul anunţurilor.

În acelaşi tip, proxenetul îi scria, în mai 2017, soţiei sale, Gabriela: „Cu tine nu o să se schimbe nimic. Dimpotrivă, eu vreau sa devii mai apropiată de mine. Vreau să fii omul meu de încredere, vreau să câştigi mai mulţi bani. Vreau să începi să capitalizezi bani. In perioada mai-noiembrie merge cel mai bine activitatea asta”.

Testul de angajare se dădea cu şeful

Tinerele erau recrutate din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate, persoanele vătămate susţineau un „test”, în sensul că administratorul salonului profita de naivitatea tinerelor determinându-le  să întreţină cu acesta raporturi sexuale. De exemplu, procurorii DIICOT au arătat că a existat un caz în care una dintre victime fusese instituţionalizată în cadrul „Complexului de Servicii Comunitare Bucium”.

Mugurel Mihai Zarughevici  ar fi aplicat şi  metoda „lover boy” pentru ca persoanele vătămate să devină mai uşor de manipulat”, susţin procurorii.  Bărbatul avea cuvintele la el şi când simţea că una din prostituate voia să plece şi încerca să o ţină în organizaţia sa.

„Sunt foarte dezamăgit de ce decizie vrei să iei. Când ne-am cunoscut nu exista nimeni care să aibă grija ta. Când ai început să ai bani au apărut iubiţi, unchi, etc.Toti au grija ta. Unde sunt ei cand trebuie sa platesti chirii, mancare, etc ? Tu acum faci aceeasi greseala ca Oana, te stergi la fund cu mine ptr ca tu crezi ca altii sunt mai buni. Sa stii ca tu gresesti ca nu te mai intereseaza ceea ce noi am vorbit. Tu esti foarte influenţată de alţii să renunţi la colaborarea noastra. Motivele pe care mi le-ai zis nu sunt motive solide să renunţi la lucru. Sunt doar nişte presupuneri de 2 bani. Poate altele sunt motivele. Eu îţi propun să te mai gândeşti”, i-a scris Zarughevici unei tinere.

„Concentrează-te _Hai, să mai prinzi 1-2 clienţi”

Interceptările din acest dosar au dezvăluit cum Mugurel Mihai Zarughevici le coordona pe fete. Celor care erau începătoare în cea mai veche meserie, le dădea sfaturi pe sms, cum să vorbească şi să se cmporte cu clienţii.

  • „Cand te întreabă cineva de când esti nouă?_Tu le zici că de câteva zile. Nu cateva luni cum i-ai zis lui unul astazi.”
  • „Cu exceptia lui Vlad, la care-i zici 150 nr si 300 ora, la cine sună le zici 150 nr si 200 ora.”
  • „Le spui asa :_Tariful este de 100 lei finalizarea si 200 lei ora._Conditiile sunt de lux si eu arat foarte bine fizic.”
  • „Atenţie mare la cum şi ce vorbeşti. La intonaţie, la felul cât de cald îi vorbeşti şi să vorbeşti la dumneavostră cu ei. Fii calmă şi dulce la vorbă.”
  • „Trebuie să-i faci să vină la tine din vorbe”.
  • „E un blocaj _O sa depăşim situatia asta._Sunt momente in care toate detaliile pe care ti le cer fac diferenta si este posibil sa prinzi clienti._Deaceea te rog sa te comporti atent si profesionist cu ei de la vorbit si pana la ce faci._Nu-i o joaca treaba asta daca vrei bani._Hai_Succes!”
  • „Concentrează-te _Hai, să mai prinzi 1-2 clienţi.”

Salonul de masaj

Salonul „Xclusive Massage” din Iaşi este situate în centrul oraşului Iaşi. Acesta era controlat de soţii Zarughevici, potrivit DIICOT. Anchetatorii au fost uimiţi de tactica bărbatului, care, potriivt interceptărilor, folosea în tactica recrutării mai multe tertipuri, respectiv le promitea acestor tinere câştiguri mari de bani, cazare în Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice.

„Pe unele din ele reuşea să le facă să se îndrăgostească de el şi astfel deveneau mai uşor de manipulat”, arată anchetatorii DIICOT.

Astfel ma multe tinere, din care o parte minore, au fost exploatate la salonul „Xclusive Massage”. Fetele care lucrau la salon primeau 40% din câştigul zilnic, iar patronilor le revenea 60%, potrivit mărturiilor din dosar. Unele prostituate au explicat că trebuia să le ofere clienţilor masaj erotic cu finalizare orală, iar cei care doreau să întreţină raporturi sexuale şi erau de acord puteau, contra unei sume de bani, să întreţină raporturi sexule. Tariful pentru raporturile sexuale îl stabilea fiecare fată, iar acest bonus îi revenea ei  în totalitate. Cele mai multe fete au explicat că au fost de acord să facă prostituţie deoarece aveau nevoie de bani.

Afacerile imobiliare

Activitatea salonului „Xclusive Massage” datează din cursul anului 2001, aşa cum rezultă dintr-un anunţ postat pe internet. Potrivit DIICOT, ae atunci şi până în prezent la acest salon s-au perindat mai multe tinere, majore şi minore, din activitatea prestată de acestea, soţii Zarughevici ar fi câştigat sume importante de bani, „din care au dezvoltat afaceri imobiliare şi au achiziţionat mai multe bunuri mobile şi imobile (deşi în prezent nu au nicio firmă înregistrată pe numele lor, în trecut la adresa salonului figura firma Carina Com SRL, administrată de cei doi, în prezent radiată)”.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite