Se prefigurează o nouă ţară: Tokesland

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul lui Laszlo Tokes, PPMT, va protesta în stradă pe 20 iulie pentru autonomie. Nu doar pentru fictivul Ţinut Secuiesc, ci şi pentru o altă ciudăţenie intitulată Partium. Sloganul PPMT pare a fi următorul: ţării cât mai multe bucăţele. Toate ar putea fi reunite de fapt în Tokesland, după numele eroului civilizator care s-a pus în fruntea luptei pentru diviziunea celulară a României.

Cum şi-ar dori PPMT să arate Tokesland? Acţiunile din ultimii ani ne dau o idee destul de clară. Meciurile de fotbal din acest nou stat vor fi câştigate de echipele maghiare, pentru că altfel e discriminare. Ca dovadă că aşa trebuie să se procedeze stă intervenţia europarlamentarului pentru rejucarea importantului meci de fotbal din Liga a V-a între Vadul Crişului şi CSU Partium, aceasta din urmă condusă de Mate Tokes, fiul aprigului Laszlo. De asemenea, dacă în sport echipele maghiare vor fi fruntaşe prin lege, chiar dacă îşi dau cu stângul în dreptul, şi la şcoală notele cele mai bune trebuie acordate în aceeaşi direcţie, iar tabloul şcolar îi va cuprinde doar pe cei cu nume maghiare, aşa cum s-a întâmplat deja la liceul Korosi din Covasna, chiar cel în care nu era voie să porţi bentiţa tricoloră. Apropo de tricolor, cred că nu are rost să mai precizăm că acesta va fi interzis prin noua Constituţie tokeslandiană ca însemn duşmănos antistatal şi provocator, mai ales dacă este dat la biserică, iar folosirea lui va fi pedepsită fie cu batjocura şi cu o bătaie cu prosoape ude, aşa cum a păţit un junior hocheist român de 1 Decembrie 2011 la Miercurea Ciuc, fie cu expulzarea din Tokesland.

Eroii naţionali din Tokesland vor fi Miklos Horthy, Nyiro Jozsef, Wass Albert şi alţii ca ei. De altfel, cultul acestor mari personalităţi ale istoriei şi ale umanităţii a demarat deja, el mai trebuie doar oficializat şi ridicat pe noi culmi ale desăvârşirii. Ulterior, vor fi declaraţi şi sfinţi, ca veneraţia faţă de faptele lor impresionante să îşi găsească locul şi în cultul religios.

Foarte important, toate sticlele de Coca Cola sau cu alte băuturi din Tokesland vor avea pe ele nume maghiare, cele mai scumpe (ediţie de colecţie) fiind cele pe care va scrie Tokes. Nicio altă limbă nu va fi folosită pe teritoriul Tokesland pentru că altfel este ameninţat patrimoniul cultural şi spiritual al zonei. O altă prevedere importantă în noul stat va fi tăierea la liber a pădurilor, lucru care se întâmplă deja în zonă, dar nu suficient de rapid. Noua Constituţie va stipula ca în termen de 10 ani să nu mai existe niciun copac în picioare în teritoriu pentru ca ţara să fie cu adevărat liberă, iar viziunea autonomistă să nu mai fie încurcată de păduri, ci să zburde liber pe coamele golaşe despădurite. Cât despre steagul secuiesc, el va fi purtat obligatoriu de toţi cei care locuiesc sau tranzitează Tokesland. 

Eroii naţionali din Tokesland vor fi Miklos Horthy, Nyiro Jozsef, Wass Albert şi alţii ca ei. De altfel, cultul acestor mari personalităţi ale istoriei şi ale umanităţii a demarat deja, el mai trebuie doar oficializat şi ridicat pe noi culmi ale desăvârşirii. Ulterior, vor fi declaraţi şi sfinţi, ca veneraţia faţă de faptele lor impresionante să îşi găsească locul şi în cultul religios. Cum Tokes va fi de drept divin liderul spiritual suprem al noii orânduiri, nu va fi foarte dificil pentru el să identifice nişte minuni ale eroilor pentru a avea motive de sanctificare. De exemplu, minunea anexării Nordului Transilvaniei, a uciderii românilor de acolo şi a odelor închinate fascismului şi crimelor în masă reprezintă o operă spirituală mai mult decât suficientă pentru aureolarea sus-numiţilor.

După instaurarea Tokesland, statul va demara o acţiune concertată de protejare a etnicilor din afara graniţelor care vor fi declaraţi autonomi şi independenţi indiferent unde s-ar afla. Un fel de statut diplomatic individual. Dacă tot am ajuns la statutul special, Tokesland va inaugura pentru prima dată în istorie – doar este o ţară novatoare – dreptul politicienilor de a fi deasupra oricărei legi naţionale şi internaţionale, instaurând imunitatea de drept etnic aşa cum au cerut-o deja toţi politicienii maghiari care au avut probleme cu legea.

Ultima prevedere şi cea mai importantă, Tokes va fi uns nu doar lider religios, ci şi monarh absolut al ţării care îi va purta numele, urmând ca după trecerea sa în Împărăţia Cerurilor Autonome Maghiare tronul să fie preluat de fiul său, devenit între timp cel mai mare fotbalist al tuturor vremurilor (cine îi va contesta titlul va fi aspru pedepsit pentru discriminare). În istoria sistemelor politice, noul gen de autoritate va purta numele de tokesocraţie.

Finalmente, sloganul noului stat va fi Tokesland, Tokesland über alles (evident, echivalentul în maghiară horthyst, wassalbertian sau nyirojozsefian).

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite