Sătmăreni enervaţi de străzile proaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătmăreni enervaţi de străzile proaste
Sătmăreni enervaţi de străzile proaste

Numai în acest an, pe site-ul municipalităţii au fost postate peste 500 de reclamaţii şi sesizări. Principalele nemulţumiri sunt legate de starea proastă a drumurilor şi de şantierele deschise în oraş.

Site-ul Primăriei Satu Mare este asaltat aproape zilnic de sătmărenii nemulţumiţi, care reclamă în cea mai mare parte, fie deranjul provocat de şantierele din oraş, fie străzile impracticabile, iluminatul public, lipsa locurilor de joacă, câinii vagabonzi, lipsa parcărilor, sau chiar propuneri de instituire a unor sensuri giratorii.

Sătmărenii îşi reclamă vecinii

O bună parte dintre cei care accesează rubrica „Reclamaţii“, de pe site-ul municipalităţii, îşi reclamă vecinii. „Vă deranjez cu o problemă, locuiesc pe strada Garofiţelor, la numărul 33 şi sunt deranjat de vecinul de vizavi care a început reabilitarea/construcţia unei case mai vechi, şi nu ştiu dacă are autorizaţie de construcţie. După câte bănuiesc, sigur nu are, dar nu asta e problema deranjantă. Pe stradă a depozitat tot felul  de moloz rezultat din demolare. Vă rog insistent să verificaţi şi să luaţi măsuri“, scria pe data de 14 august, Godeanu, un reclamant online.
Unul dintre cei mai fervenţi şi activi cetăţeni din Satu Mare este Adam Boer, directorul unui ONG şi iniţia­torul a mai multor proiecte civice. Acesta constată lipsa calităţii lucrărilor de asfaltare. „Calitatea lucrărilor de drumuri nu o puteţi controla prin procedura de achiziţie publică. Dacă firmele de construcţii de drumuri vor primii banii în funcţie de calitatea şi nu numai de cantitatea lucrărilor, automat o să avem lucrări de calitate şi automat o să dispară de la licitaţii drumarii care lucrază slab“, a scris acesta.

A cerut Primăriei medii de admitere mai mici

Un tânăr sătmărean în vârstă de 15 ani îi cere primarului Iuliu Ilyes să scadă media de admitere în liceu. Tânărul care se semnează Benjamin îi spune primarului să facă ceva în legătură cu liceele la care mediile de admitere sunt foarte mari, iar majoritatea copiilor nu au note mai mari de 7 şi 8. Primarul chiar a ţinut să şi răspundă ineditei solicitări, spunând că nu este atribuţia Primărei stabilirea mediilor de admitere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite