S-au fraudat alegerile la Iaşi?

Peste 8.000 de ştampile folosite pentru vot au fost găsite în subsolul Prefecturii din Iaşi. Găsirea ştampilelor, a căror vechime s-a estimate a fi de peste 20 de ani, a uimit pe toată lumea.


Peste 8.000 de ştampile folosite pentru vot au fost găsite în subsolul Prefecturii din Iaşi. Găsirea ştampilelor, a căror vechime s-a estimate a fi de peste 20 de ani, a uimit pe toată lumea. Deşi legea prevede că ştampilele de vot trebuie distruse la trei zile după alegeri, cineva le-a depozitat în subsolul Prefecturii şi există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru fraudarea alegerilor din anii 70' şi chiar a scrutinelor de după 1990. Prefectul de Iaşi, Radu Prisacaru, şi Judecătoria Iaşi au pornit o anchetă pentru a afla cine a avut vreun interes să păstreze cele 8.076 de ştampile, ştiut fiind faptul că ele ar fi trebuit arse. Din primele cercetări s-a aflat că ştampilele provin de la Judecătorie şi de la Tribunal. Sub semnul întrebării rămâne însă numele persoanei care le-a depozitat în subsolul Prefecturii şi în timpul cărui prefect s-a comis această ilegalitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: